Валерій Зінченко: "Основним у діяльності міліції Буковини залишається безпека і захист конституційних прав громадян"

Валерій Зінченко: "Основним у діяльності міліції Буковини залишається безпека і захист конституційних прав громадян"

16.07.14 10:22 0 1077
На цьому очільник крайового міліцейського відомства наголосив під час засідання колегії УМВС України в Чернівецькій області, на якій обговорили результати роботи за І півріччя 2014 року.

Міністерство дає високу оцінку нашій діяльності, – зазначив Валерій Зінченко. В цілому, останні чотири місяці наша область посідає перші місця в державі за основними показниками. Ми це розцінюємо як стимул для подальшого покращення роботи.

Також на колегії УМВС був присутній прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк. Приємно, що між прокуратурою та міліцією області є повне взаєморозуміння, - відзначив пан Ванзуряк. Адже у нас спільне завдання – захищати безпеку та права громадян.

Якщо говорити мовою цифр, то завдяки проведеним заходам працівників УМВС України в Чернівецькій області досягнуто зниження кількості таких кримінальних правопорушень, як вбивств (на 50%), середньої тяжкості тілесних ушкоджень (на 5%), легких тілесних ушкоджень (на 46%), зґвалтувань (на 17%), вимагань (6 на 14%), хуліганств (на 31%), підпалів (на 33%). Також зафіксовано зменшення кількості кримінальних правопорушень, скоєних в стані алкогольного сп’яніння - на 20%, а неповнолітніми - на 50%. Ужито комплекс заходів по протидії наркозлочинності. Так, з початку року виявлено 205 (проти 153 у минулому році) кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, з яких 85 (проти 98) – пов’язаних зі збутом.

За звітній період знешкоджено шість організованих злочинних груп. Члени однієї з них займались протиправною діяльністю у сфері грального бізнесу, інше бандформування з міжрегіональними зв’язками - розбійними нападами, дві групи займалися крадіжками з помешкань громадян та офісних приміщень, одна причетна до розкрадання бюджетних коштів, ще одна створила фінансову піраміду з відмивання коштів. До їх складу входило 23 осіб, якими скоєно 148 кримінальних правопорушень. Також впродовж поточного року співробітниками УБОЗ УМВС складено 13 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож, не дивлячись на нинішню складну соціально-політичну ситуацію в державі, міліція Буковини з честю виконує свій основний обов’язок – забезпечувати правопорядок та спокій громадян.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бойовики на Луганщині ...
Наступна новина: У Львові професор ...

КОМЕНТАРІ