Працівники ДАІ Буковини удосконалюють навики надання першої медичної допомоги

Працівники ДАІ Буковини удосконалюють навики надання першої медичної допомоги

16.07.14 14:59 0 1096
Автоінспектор одним з перших прибуває на місце дорожньо-транспортної пригоди, а тому його уміння якісно надавати першу долікарську медичну допомогу потерпілим в дорожньо-транспортних пригодах учасникам дорожнього руху є, власне кажучи, складовою професії.

Навчально-тренувальні заходи в УДАІ УМВС України в Чернівецькій області з участю фахівців обласної організації Червоного хреста проводяться не вперше, що дає можливість службовцям підтримувати як теоретичний рівень знань про способи і методи врятування людського життя, так і закріплювати ці знання на практиці.

Гуманним стимулом для такого тренажу є те, що, як стверджують медики, при вчасно наданій першій медичній допомозі 30% травмованих у надзвичайних ситуаціях, в тому числі і в дорожньо-транспортних пригодах, можна було б врятувати.

Тренер та інструктори Червоного хреста детально відпрацювали з працівниками ДАІ, в тому числі і з керівниками районних відділень ДАІ, ситуації, пов’язані з необхідністю серцево-легеневої реанімації, надання допомоги потерпілим при травмах голови, хребта, верхніх, нижніх кінцівок, тазу, при кровотечах, інших обставинах.

— Одним з найважливіших моментів у нашому заході, — зазначає голова обласної організації Червоного хреста Тетяна Корнілович, — є правильність, послідовність, ефективність заходів при наданні першої медичної допомоги. Тому що інколи у розпорядженні нашому всього 3-4 хвилини. За цей час треба розпізнати, що саме трапилось, зорієнтуватись на місці події, встановити кількість потерпілих, з’ясувати, чи є серед оточення люди, спроможні допомогти та викликати швидку допомогу.

Ці та інші елементи знань і навиків становлять ту конкретику дій, від якої в критичну мить залежить людське життя. Усі елементи науки порятунку учасники тренінгу відпрацювали ретельно й старанно.

З ініціативи Червоного Хреста України всі стаціонарні пости ДАІ на території обслуговування в якості гуманітарної допомоги незабаром отримають медичні засоби для надання першої долікарської медичної допомоги потерпілим в ДТП.

Керівники Буковинської автоінспекції та обласної організації Червоного хреста узгодили також питання навчання навикам першої медичної допомоги дітей, молоді при відвідуванні літніх оздоровчих таборах та в навчальних закладів у новому навчальному році.

Прес-служба УДАІ УМВС

України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ