Григорій Пустовіт зустрівся з головою правління ПАТ «Волиньгаз» Мирославом Коротею

Григорій Пустовіт зустрівся з головою правління ПАТ «Волиньгаз» Мирославом Коротею

16.07.14 12:26 0 1158
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з головою правління ПАТ «Волиньгаз» Мирославом Коротею.

Обговорено питання забезпечення населення області скрапленим газом та зокрема підготовку до зими.

З березня на Волині існує проблема із забезпеченням населення скрапленим газом, яким в області користується 66,5 тис. абонентів. Жителі не газифікованих районів краю неодноразово звертались до голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта. До Кабінету Міністрів України лист-прохання щодо проведення аукціону із закупівлі скрапленого газу для населення. Однак аукціон так і не відбувся.

За словами Мирослава Короті, «залишки скрапленого газу продано ще у березні». «Сподіваємось, що найближчим часом ситуація вирішиться, адже в Києві визначили фірму, яка проводитиме аукціон, - «Українська універсальна біржа», - зазначив він.

Щодо підготовки до зими, то як зазначив Мирослав Коротя, Волинь є зразковим платником і входить до десятки кращих в Україні. Найбільшим споживачем газу в області є населення. Ще майже по 20% використовують підприємства теплоенергетики та промисловість.

«Торік Волинь зменшила споживання газу на 30 млн метрів кубічних в порівнянні з 2012-им. Цьому сприяли погодні умови. в підземних газосховищах є 14 млрд метрів кубічних газу, треба ще закачати 7 млрд. Якщо зима не буде суворою, необхідний мінімум для потреб населення України в газосховищах є», - запевнив голова правління ПАТ «Волиньгаз».

«Сподіваюсь, що на Волині буде достатньо і скрапленого газу, і не виникатиме проблем в осінньо-зимовий період. Ми повинні навчитися економити та зменшити обсяг використання блакитного палива хоча б на 10%», - наголосив Григорій Пустовіт.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Почалися морські ...
Наступна новина: Міліціонери викрили раніше ...

КОМЕНТАРІ