На Волині відбулась бізнес-зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні з підприємцями області

На Волині відбулась бізнес-зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні з підприємцями області

16.07.14 15:39 0 1063
На Волині відбулась бізнес-зустріч Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні з підприємцями області на тему: «Гранти Європейського банку реконструкції та розвитку для малого та середнього бізнесу: як їх отримати».

Учасників заходу привітав перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев, який розповів про стан та перспективи розвитку малого та середнього бізнесу в області, дії органів влади щодо їх підтримки.

«Сподіваюся, що сьогоднішній семінар надасть нового імпульсу нашим суб’єктам підприємницької діяльності щодо пошуку резервів для успішного розвитку ваших підприємств, створить умови для співпраці з європейськими інституціями і дозволить покращити комунікацію з ЄБРР» - наголосив він.

Менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг підкреслила, що грант – це не кредит, а безоплатна фінансова допомога, якою можуть скористатися підприємці для свого розвитку. ЄБРР не тільки допомагає компаніям залучати висококваліфікованих консультантів і компенсувати оплату їх послуги, а й виступає гарантом професійного консалтингу.

«Наша мета – створити в Україні стійкий конкурентний ринок консультування з ведення бізнесу», зауважила вона та наголосила: «Волинська область – дуже перспективна і ми готові надати всебічну грантову підтримку малим і середнім підприємствам. Заявки вже приймаємо».

Наведено також приклади співпраці малого і середнього бізнесу з ЄБРР. Зокрема, досвідом поділилися представники компанії «Ремедікал» (м.Луцьк) та Європейського центру якості та гігієни харчових продуктів «Лілія» (м.Львів).

Участь у бізнес-зустріч взяли власники і директори малих і середніх підприємств, бізнес-консультанти, представники громадських бізнес-організацій.

Довідково: Європейський банк реконструкціє і розвитку (ЄБРР) (www.ebrd.com), власниками якого є 64 країни і дві міжнародні організації, підтримує розвиток ринкової економіки і демократії.

Грантову підтримку малому і середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. В рамках грантової підтримки ЄБРР допомогає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно трансформувати їх бізнес, і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.

За цей час було реалізовано 290 проектів. Фінансування надає Європейський Союз.

Результати проектів через рік після їх завершення: 28% українських малих і середніх підприємств збільшили дохід на 45%, 25% - збільшили продуктивність на 30%, 19% – підписали нові контракти, 15% – розширили асортимент продукції, 18% - залучили фінансування в середньому на 630 тис. євро кожне.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненський ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Техколеджі ...

КОМЕНТАРІ