В Луцьку депутати заслухали звіт про роботу координаційного центру з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та Сходу

В Луцьку депутати заслухали звіт про роботу координаційного центру з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та Сходу

16.07.14 08:03 0 1065
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. Депутати Юрій Вега, Катерина Мельник, Роман Романюк, Петро Савчук, Володимир Самуляк розглянули питання про роботу координаційного центру з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь на тимчасове перебування до м. Луцька, з якого доповідала Тетяна Корецька, заступник директора департаменту соціальної політики міської ради.

Також розпорядженням міського голови “Про організацію роботи щодо підтримки громадян з південно-східних областей України” від 28.05.2014 № 223 доручено координаційному центру проводити координаційну роботу з громадянами, які вимушено виїхали з території Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей України на тимчасове перебування до міста Луцька. Станом на 07.07.2014 року до координаційного центру звернулося 58 родин (133 особи), які виїхали з південно-східних областей.

Відповідно до єдиного реєстру сімей, що виїхали з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, станом на 07.07.2014 звернулося 68 сімей (122 особи).

Основні питання, з яких зверталися вищезазначені громадяни: призначення пенсії – 8 осіб (8 призначено та виплачено). Влаштування дітей у ДНЗ – 5 дітей і ЗНЗ – 12. Всі діти влаштовані. 26 осіб направлено до міського центру зайнятості з питань працевлаштування та надання статусу безробітного. Щодо тимчасової реєстрації звернулося – 45 осіб, всіх зареєстровано. За допомогою до медичних закладів звернулося 25 осіб, всі послуги були надані. 16 осіб звернулося до департаменту соціальної політики з питань призначення державних соціальних допомог (14 призначено та 13 виплачено, 1 справа буде включена у липневу відомість у зв’язку з тим, що справа надійшла пізніше).

Працівниками Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено 42 соціальних інспектувань сімей, які переїхали з АР Крим та м. Севастополь, а також Донецької та Луганської областей. В рамках індивідуальної роботи соціальними послугами центру охоплено 86 осіб, з вищевказаних сімей, яким надано 339 соціальних послуг.

На базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює кабінет екстреної допомоги, діяльність якого стала можливою завдяки співпраці з Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна». В рамках роботи кабінету екстреної допомоги 27 вищевказаних сімей мали змогу отримати допомогу одягом, взуттям.

Починаючи з 19 червня 2014 року Луцький міський територіальний центр забезпечує щоденними гарячими обідами громадян, які прибули із східних областей України, а саме з таких міст як Луганськ, Слов’янськ, Краматорськ та Горлівка. На вихідні дні ці громадяни, забезпечуються продуктами харчування у вигляді продуктових наборів.

«Робота координаційного центру і надалі продовжується»,– зазначила Тетяна Корецька. Члени комісії взяли цю інформацію до відома та рекомендували до прийняття на сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 № 1/2 «Про утворення постійних комісій міської ради та затвердження їх персонального складу». Потреба внесення змін виникла у зв’язку зі складанням повноважень депутатом міської ради Олегом Чернецьким, який очолював постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету. Його замінити члени комісії рекомендують Іваном Корчуком.

Комісія також підтримала проекти рішень «Про визначення меж парку на проспекті Відродження» та «Про визначення меж скверу на проспекті Волі». Доповідач - директор КП «Парки та сквери м. Луцька» Анатолій Трикуш акцентував на тому, що встановлення меж – перша сходинка до належного оформлення Державних актів на право власності земельних ділянок, які займають парки та сквери.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ