Волинська область: рятувальники перевірили стан забезпечення безпеки на водних об’єктах та нагадали відпочиваючим основні правила поведінки на водних об’єктах (фото, відео)

Волинська область: рятувальники перевірили стан забезпечення безпеки на водних об’єктах та нагадали відпочиваючим основні правила поведінки на водних об’єктах (фото, відео)

16.07.14 10:35 0 1138
З метою запобігання загибелі громадян на водоймах під час відпочинку, працівники УДСНС у Волинській області здійснили перевірку стану забезпечення безпеки відпочивальників на найбільших водоймах у Рожищенському та Ківерцівському районах Волинської області.

На водоймі в селі Озерце Ківерцівського району орендар вжив заходів для безпеки громадян: тут облаштовано рятувальний пост та організовано чергування навченого фахівця-рятувальника, дно акваторії обстежене і очищене від сторонніх предметів групою водолазно-рятувальних робіт, паспорт пляжу затверджений у відповідних інстанціях.

Разом з тим, на озері «Молодіжне» у м.Ківерці та на водоймі у селі Озеро Ківерцівського району, а також на озері в урочищі «Чебені» Рожищенського району, де у спекотні дні особливо велилюдно, не організоване чергування матросів-рятувальників, дно акваторії цих водойм не обстежене на предмет наявності сторонніх предметів, не встановлені обмежувальні «буйки» для визначення меж безпечної глибини, на березі відсутні стенди з правил безпеки.

Орендарям ставків, а також головам органів місцевого самоврядування, у комунальній власності яких є водойми, слід пам’ятати, що саме відповідно до чинних «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», саме вони повинні дбати про безпеку людей, які приходять відпочивати на ці водні об’єкти. На в містах та районах області офіційно визначено 43 місця відпочинку людей на воді.

Однак, це питання ще не в повній вирішене в Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському районах. Посадовим особам слід знати, що за недотримання Правил передбачена адміністративна відповідальність.

Під час рейду працівники УДСНС області провели також профілактичні бесіди з відпочиваючими: дітям та дорослим вони провели інструктажі з правил безпеки під час відпочинку, вручили тематичні листівки, роз’яснили правила надання першої допомоги людині при утопленні.

Управління ДСНС України у Волинській області звертається до громадян з проханням відповідально ставитися до власного життя та здоров’я під час відпочинку на водоймах та дотримуватися правил поведінки:

– купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях;

– безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби;

– купатися краще в спокійну безвітряну погоду при температурі води – не нижче +200С, повітря – не нижче +240С;

– небезпечно заходити у воду в нетверезому стані.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: Злодія, котрий обкрадав ...

КОМЕНТАРІ