Волинська область: рятувальники надають психологічну допомогу сім'ям переселенців із зони АТО

Волинська область: рятувальники надають психологічну допомогу сім'ям переселенців із зони АТО

16.07.14 08:44 0 1053
З метою адаптації внутрішньо переміщених громадян, які прибули на Волинь з районів проведення АТО та розміщені у гуртожитку інституту післядипломної освіти в м.Луцьку, 14 липня психологи УДСНС у Волинській області провели з ними зустріч.

Психологи-рятувальники надали дорослим і дітям – членам їх сімей, посильну психологічну допомогу, вислухали їх проблеми та допомогли налаштуватись на мирне життя, зрозуміти, що все погане в їхньому житті залишилося позаду, переконали у необхідності концентруватися на планах на майбутнє, облаштовуватися на новому місці, заповнювати дні цікавими зустрічами і справами.

Під час спілкування з психологом переселенці з Луганської області ділились проблемами, які їх хвилюють, розповіли свої враження про перебування на Волині і зізнались, що відчувають себе захищеними і потрібними. Люди подякували всім, хто приділяє їм увагу і турботу, за розуміння їх побутових і моральних проблем і намагання полегшити перебування вдалині від рідного дому.

Станом на 15 липня у Волинській області зареєстровано 264 особи з районів проведення антитерористичної операції (Донецька та Луганська область), а також 211 осіб з Автономної республіки Крим.

В області діє Регіональний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Він розміщений в м.Луцьку за адресою: вул. Винниченка, 31, телефон (0332) 24 60 88. Режим роботи штабу – щоденно з 09:00 до 18:00.

На даний час в області визначено перелік об’єктів державної та комунальної форми власності, у яких можливо розміщення громадян України та встановлено загальну кількість: 2416 осіб, з них 475 осіб розміщено (308 дітей з батьками, 11 людей похилого віку та 914 місць на стаціонарне лікування). Додатково на території області можливо розмістити до 839 чоловік в приватному секторі.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Демократія переросла в ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ