Залізничники пікетували Кабмін, вимагаючи соціальних гарантій

Залізничники пікетували Кабмін, вимагаючи соціальних гарантій

16.07.14 09:31 0 1110
Активісти Вільних профспілок залізничників, що є членською організацією Конфедерації вільних профспілок України, пікетували Кабінет міністрів. Вони вимагали захистити їхні соціальні права та висловили свою позицію щодо кадрових призначень на залізниці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема залізничники вимагають відмінити розпорядження Кабміну про розірвання контракту із начальником Південної залізниці, а також наказу керівництва Укрзалізниці про реорганізацію Кременчуцької філії Полтавської вагонної дільниці. Працівники також виступають проти практики урізання зарплат, запровадження неповного робочого дня тощо.

« ця акція тільки розпочинається, враховуючи ті ціни, які зараз є, і ту зарплату, і ті урізання. Ми з тим не згідні. Призначення, які зараз робляться, вони погіршують становище залізничників. Урізання тих пільг і надбавок, які були гарантовані колективними договорами, вони зараз всі повинні урізатися. Людей відправляють у відпустки без збереження зарплати, а хто ж буде виконувати їхні обов’язки. А це безпека руху, безпека перевезень пасажирів», – сказав голова Вільної профспілки Південної залізниці Сергій Лашко.

Серед вимог також було підвищення зарплати рядовим залізничникам та слюсарям-ремонтникам. Протестувальники закликали також скасувати пасажирські поїзди, що слідують за маршрутом Кременчук-Сімферополь і Кременчук-Москва і замість них відновити поїзди Кременчук-Львів, Кременчук-Київ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ