Хмельниччина: герої не вмирають!

Хмельниччина: герої не вмирають!

16.07.14 12:45 0 1198
14 липня на Летичівщині поховали Леоніда Шірпала, майора, заступника начальника відділу з оперативно-розшукової роботи — начальника прикордонного оперативно-розшукового відділення відділу прикордонної служби “Бірюкове” Луганського прикордонного загону. Він загинув смертю героя у бою 10 липня 2014 року під час виконання бойового завдання.

Леонід Шірпал народився 21 липня 1981 року в смт Летичеві Хмельницької області. Мати, Тетяна Миколаївна, виховувала дитину сама, але викохала його душею, намагалася дати своєму єдиному синочку все необхідне. Зростав він в дружбі й серед однолітків, був добрим, життєрадісним хлопцем, любив рідний Подільський край, цінував чоловічу дружбу. До 1998 року навчався в Летичівській ЗОШ №1, а після – в Голосківському аграрному професійному ліцеї, який закінчив з відзнакою. Під час строкової служби в прикордонних військах України зрозумів своє покликання — стати військовим. Після служби вступив до Хмельницької Національної Академії прикордонних військ.

В 2006 році після закінчення Академії прикордонних військ за розподілом був направлений до Луганського прикордонного загону, де проходив службу. Тут він пройшов всі службові щаблі, неодноразово отримував позачергові підвищення.

Леонід Вікторович був справжнім офіцером, патріотом своєї країни, сином для матері Тетяни Миколаївни, чоловіком для дружини Ірини Миколаївни та батьком для доньки Настусі, які його щиро любили.

Провести в останню путь захисника України прийшло чимало людей, серед них родичі, односельчани, однокласники, побратими по службі, курсанти Хмельницької Національної Академії прикордонних військ. Також на поховання прибули заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло та заступник голови обласної ради Віктор Адамський.

Від Сусловецької громади виступив настоятель місцевої церкви отець Михайло та голова первинної ветеранської організації при місцевій сільській раді Григорій Плаксій. Вони розповіли про земний шлях Леоніда Шірпала. Від колег прикордонників виступив заступник начальника Луганського прикордонного загону Денис Цяцькун, який втратив не тільки побратима по службі, а й друга. Зі сльозами на очах Денис розповів про спільну службу на кордоні.

На завершення траурної панахиди був даний трикратний залп з автоматів на честь загиблого та прозвучав гімн України у виконанні духового оркестру Хмельницької Національної Академії прикордонних військ.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: 15 липня о 21:00 в ефірі ...

КОМЕНТАРІ