Бійці хмельницької патрульної роти міліції «Богдан» прибули в зону проведення АТО, щоб замінити на бойовому посту своїх кОлег

Бійці хмельницької патрульної роти міліції «Богдан» прибули в зону проведення АТО, щоб замінити на бойовому посту своїх кОлег

16.07.14 16:33 0 1064
Бійці підрозділу особливого призначення «Богдан», створеного на базі УМВС України в Хмельницькій області лише кілька тижнів тому, пройшли пришвидшений курс підготовки і вирушили у зону проведення антитерористичної операції, щоб змінити на бойовому посту колег, які забезпечують там охорону громадського порядку та несуть службу на блокпостах.

Провести хлопців у тривале і небезпечне відрядження прийшли колеги, інструктори та родичі. Звісно, не обійшлося і без жіночих сліз, у відповідь на які правоохоронці обіцяли повернутися якнайшвидше живими, здоровими та з перемогою.

Кожного з добровольців у міліцейські лави привело почуття патріотизму та громадянського обов‘язку. Ще якийсь місяць тому вони були підприємцями, пенсіонерами, службовцями, а за покликом серця усі стали у один стрій заради захисту інтересів Батьківщини.

До прикладу, штатний фельдшер «Богдану» Григорій Писарук, до того, як одягнути на себе форму та вирушити на Схід, був доволі успішним підприємцем, мав власний медичний кабінет. Після вступу на службу бізнес довелося закрити, але родина поставилася до цього з розумінням і підтримала у момент прийняття нелегкого рішення.

Пенсіонер органів внутрішніх справ Геннадій Герасименко під час служби у органах внутрішніх справ не один раз побував у різних миротворчих місіях, саме тому і вирішив знову повернутися у стрій, щоб передати набутий раніше досвід більш молодим і недосвідченим бійцям.

Є серед добровольців і працівники міліції, які, не зрадивши державних інтересів, були вимушені виїхати з Криму і уже тут, на Хмельниччині, знову взялися до зброї, щоб не дати ворогам розірвати Україну на шматки.

До місця призначення бійців «Богдану» супроводжував особисто начальник УМВС України в Хмельницькій області полковник міліції Олександр Розізнаний. Це уже далеко не перша його поїздка на Схід.

— Я маю особисто переконатися, у яких умовах несуть службу наші правоохоронці, які у них є потреби, чи належним чином вони забезпечені, який бойовий дух панує у підрозділі. Це дуже важливо, адже люди постійно перебувають у стресових умовах і я, як керівник, вважаю за необхідне бути поруч з ними, — говорить Олександр Григорович.

По прибуттю до місця дислокації підрозділів у Харківській області, полковник міліції одразу об‘їхав усі блокпости, на яких несуть службу хмельницькій міліціонери, оглянув їхніх стан, укріпленість, місце розташування та особисто проінструктував новоприбулі наряди.

Дуже приємно що, на блокпостах разом з появою наших правоохоронців з‘явилася й українська символіка — державні прапори замайоріли на найвидніших місцях. Один з бійців колишнього «Беркуту» Роман Нахильчук говорить, що завжди носить з тобою українських прапор і встановлює його кругом, де з‘являється.

Загалом усі бійці і новоствореного «Богдану» і колишнього «Беркуту» мають високий бойовий дух і готові нести службу стільки, скільки буде необхідно, але все ж сподіваються, що війна скоро закінчиться, і вони братимуть зброю у руки лише для навчання та підтримання належного рівня бойової підготовки.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: кожне 10 ...
Наступна новина: У Львівській області родичі ...

КОМЕНТАРІ