З’явився новий Роман Івана Корсака про легендарну родину Тимошенків

З’явився новий Роман Івана Корсака про легендарну родину Тимошенків

16.07.14 09:46 0 1079
Світ побачив новий роман Івана Корсака про легендарну родину Тимошенків «Борозна у чужому полі».

Про це йдеться на офіційному сайті письменника.

Родині Тимошенків не судилося віддати сповна талан свій непересічний рідній землі, але вони гідно її представляли в близьких і далеких світах.

Старшого брата Степана іменують батьком американської прикладної механіки, Володимир – член уряду Рузвельта, Сергій був міністром шляхів уряду УНР в еміграції. Він, мешкаючи у Луцьку, був обраний послом і сенатором сейму, а ще він започатковував модерний український стиль в архітектурі. У Грузії і Росії, Україні і Польщі, Чехії і Канаді, Парагваї та Аргентині зводилися будівлі за його проектами. Сергіїв син Олександр був головним архітектором метро в Вашингтоні, зводив хмарочоси у Нью-Йорку, закладав підвалини Товариства українських інженерів Америки.

«Роман «Борозна у чужому полі» належить до тих творів, про які кажуть: так, це водночас роман про сучасність. Трагічний Другий зимовий похід розглядається крізь призму неладу, недовіри, а то й драматичного суперництва та протистояння політиків, що призвело державу та їх самих до загибелі», – йдеться у повідомленні.

Не меншої актуальності набуває включення в вітчизняну історіографію імен, які справедливо належать українській науці, але які тужаться «прихватизувати» автори російські. Степана Тимошенка хотіли б виставити щонайменше малоросом, а як не вдасться, то космополітом, а то й зачислити до російських шовіністів. Насправді цей славетний вчений ніколи не забував рідного краю, разом з Володимиром Вернадським багато зробив для організації Української академії наук.

Довідка .

Іван Корсак – лауреат премії імені В’ячеслава Чорновола 2007 року (за книгу «Гетьманич Орлик»), премії імені Агатангела Кримського (за книгу «Імена твої, Україно», 2008), Міжнародної літературної премії імені Гоголя («Тріумф», 2008), Міжнародної премії імені Г.Сковороди (2009), Міжнародної премії імені Д.Нитченка (2010). Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, орденом Архистратига Михаїла, орденом Юрія Переможця, депутат Волинської обласної ради трьох скликань. Почесний громадянин міст Луцька і Каменя-Каширського. Нині працює шеф-редактором газети «Сім’я і дім».

Народився 15 вересня 1946 року у смт.Заболоття Ратнівського р-ну Волинської обл. Освіта агрономічна та журналістська. Редагував газету «Радянське Полісся» в м. Камінь-Каширському (1975-1990), «Народна трибуна» в м. Луцьку (1990-1995), з 1996 року – шеф-редактор газети «Сім’я і Дім». З 2011 року Іван Корсак – член правління Національної спілки письменників України, член редколегії газети «Літературна Україна».

Твори:

«Тіні і полиски», 1990

«Покруч», 1991

«Оксамит нездавнених літ», 2000

«Гетьманич Орлик», 2006

«Імена твої, Україно», 2007

«Таємниця святого Арсенія», 2008

«Тиха правда Модеста Левицького», 2009

«Капелан Армії УНР», 2009

«Отаман Чайка», 2010

«Діти Яфета», 2010

«Корона Юрія», 2011

«KAR?NOS DEIMANTO PASLAPTIS» «Секрети королівського діаманта», 2011

«Завойовник Європи», 2011

«Немиричів Ключ», 2012

«На межі», 2013

«Мисливці за маревом», 2014.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Мобілізовані у батальйон ...

КОМЕНТАРІ