У Львові професор Олексієнко розкаже про дерадянізацію вищої освіти в Китаї і Росії

У Львові професор Олексієнко розкаже про дерадянізацію вищої освіти в Китаї і Росії

16.07.14 10:28 0 1072
О 18.00 год в Центрі міської історії проф. Анатолій Олексієнко прочитає лекцію на тему «Дерадянізація вищої освіти в епоху глобальної конкуренції: Аналітичні перспективи з позиції університетських реформ у Китаї та Росії».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Реформи китайського університету є, можливо, одними з найбільш вдалих зразків цілеспрямованого подолання наслідків радянізації вищої освіти у пострадянських країнах-сателітах. Ефективне урядове стимулювання й інституційне впровадження глобально-конкурентних стратегій призвело не тільки до радикальних змін в академічній роботі та в управлінні університетів Китаю, а й також спонукало більш симетричні міжнародні партнерства та інтенсивний пошук наукового таланту в глобальних мережах. Конкуренція за ринки впливу в національній та в регіональній вищій освіті зросла і підсилила трансформаційні амбіції країн колишнього «третього світу». Аутсайдери та прокрастинатори трансформацій вищої освіти, зокрема Росія, намагаються копіювати китайську модель реформ, але легковажать певними факторами, які є стратегічно важливими для швидких змін і для врегулювання складних питань політичного характеру», – розповідають організатори лекції.

У формі аналітичної бесіди, автор зробить екскурс в радянські «надбання» вищої освіти, порівняє університетські реформи Китаю (з паралельним оглядом впливів Гонконга та Сінгапура) та Росії (й альтернативними пошуками України) та окреслить перспективи організаційного розвитку вищої освіти.

Анатолій Олексієнко захистив науковий ступінь доктора філософії з питань теорії і перспективних досліджень вищої освіти в Університеті Торонто. Упродовж останніх п’яти років викладає і проводить дослідження в галузі політики й адміністрування вищої освіти в Гонконзькому університеті. За підтримки уряду Гонконгу, керує інтенсивним науковим проектом з компаративістики стратегічного розвитку дослідницьких університетів Китаю і Росії. Анатолій Олексієнко також є директором магістерських освітніх програм Гонконзького університету.

Організатори запрошують на відкриту лекцію та обговорення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Зінченко: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ