Фонд «Карітас України» завіз у Слов’янськ 53 тонни води

Фонд «Карітас України» завіз у Слов’янськ 53 тонни води

16.07.14 11:26 0 1063
Працівники «Карітасу України» 10-13 липня привезли і роздали у Слов’янську понад 53 тонни питної води.

Про це повідомив координатор Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Григорій Селещук.

Григорій Селещук розповів, що Слов’янськ за два тижні змінився.

«Я можу порівнювати свої дві останні поїздки (минулого разу я був у Слов’янську два тижні тому) і за два тижні це наче зовсім інше місто. Тоді було надзвичайно страшно, небезпечно, сіро, місто наче померло. А тепер вже на вулицях видно перехожих, велосипедистів, автомобілі. Це і внутрішнє зрушення – люди знову комунікують, видно жагу до продовження життя, до подальшого руху», – розповів він.

Однак, зазначив координатор «Карітасу», у місті ще багато проблем: «Наразі паралізовані електрифікація, водопостачання, інфраструктура міста, відчувається гострий брак ліків. Особливе враження на мене справляють «сліпі» будинки без вікон та дахів: людям психологічно і фізично складно повертатись в таке житло».

Фонд погодив з місцевою владою, що є потреба у регулярному забезпеченні регіону. У «Карітасі» планують виділити на це понад ще 75-100 тонн питної води на найближчі дні.

Григорій Селещук розповів, що волонтери налагодили контакт з переселенцями і дізнатися про їхні потреби. Шість регіональних організацій Карітасу України в Івано-Франківську, Львові, Коломиї, Нововолинську, Дрогобичі, Сокалі надали і надають допомогу вже для понад 1000 переселенців.

«Загалом наша програма розрахована на 1200 осіб, але ми маємо вже понад 1000 підопічних і цифра вочевидь зросте до 1500. Триватиме ця робота щонайменше ще півроку», – розповів Григорій Селещук і додав, що «Карітас» допомагає переселенцям житлом, продуктами.

«Крім продуктових наборів, зараз активно працюємо над продуктовими електронними картками, на яких будуть лежати «живі» гроші для придбання продуктів у супермаркетах. Також надаємо правові консультації, допомагаємо у пошуку роботи і емоційно підтримуємо», – зазначив він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: За добу на Рівненщині тричі ...

КОМЕНТАРІ