Відбулася чергова зустріч працівників У ДСНС в області з людьми, які приїхали на Прикарпаття з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

Відбулася чергова зустріч працівників У ДСНС в області з людьми, які приїхали на Прикарпаття з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

16.07.14 14:37 0 1045
Питання щодо людей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, залишається одним з основних у діяльності Управління ДСНС в області, рятувальники роблять все, можливе, щоб допомогти цим людям.

Так, у готелі «Бандершдадт» в Івано-Франківську, де живе частина з переселенців відбулася спільна – організована психологом, керівником громадського об’єднання «Центр допомоги «Людина» Наталією Чаплинською та працівниками Управління ДСНС в області – чергова зустріч з мешканцями Луганської та Донецької областей, які переїхали на Прикарпаття. В ході зустрічі психологи провели з людьми бесіди щодо подолання стресового напруження та емоційних переживань, пов’язаних з подіями, які їм довелося пережити, а також з тривогою за рідних та близьких, які залишилися у зоні проведення військових дій. Адже нетаємниця, що у багатьох присутній стан підвищеної тривожності, непевності у своїх силах і в завтрашньому дні.

Психолог Управління ДСНС в області провела з людьми тренінг, як правильно змінювати свої думки щодо адаптації на новому місці, налаштовувати себе на позитивне мислення, надала консультації щодо того, як вирішувати проблеми, пов’язані з житлом та отриманням роботи.

З дітьми – віком від 4 до 13 років – був проведений окремий тренінг. В ігровій формі, діти могли не тільки розповісти про проблеми, які їх хвилюють, а також познайомитися між собою, поспілкуватися, знайти спільні інтереси, відчути, що вони не самі у своїй біді, що поруч є люди, які готові і можуть їм допомогти.

Окрему категорію серед осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, становлять пенсіонери, адже похилий вік і слабке здоров’я не дають їм можливості активно долучитися до нового життя, також, як правило, вони особливо тривожно сприймають події на сході України та хвилюються за своїх рідних та близьких – їм теж була надана відповідна психологічна допомога. Також працівники Управління ДСНС в області ознайомилися з умовами, в яких проживають переселенці, поцікавилися їхніми потребами та запитами.

Такі психологічні тренінги та зустрічі з працівниками Управління ДСНС в області будуть проводитися і надалі, люди, які переселилися на Івано-Франківщину мають відчувати постійну увагу та турботу прикарпатських рятувальників.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блог Марциняка. Боже, як ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ