Олег Панькевич: "Україні необхідно посилювати взаємодію з країнами, які пережили московську окупацію"

Олег Панькевич: "Україні необхідно посилювати взаємодію з країнами, які пережили московську окупацію"

16.07.14 13:24 0 1051
Для України важлива позиція керівництва Литви, Латвії, Естонії та Польщі, які публічно виступили проти призначення кандидата від Італії Федеріки Могеріні на пост Високого представника з зовнішніх справ та безпекової політики ЕС, адже її дії свідчать про заангажованість на користь держави-агресора Російськї Федерації. Про це 14 липня 2014 року заявив заступник Голови ВО "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич, коментуючи обговорення кандидатури на посаду очільника з питань зовнішньої політики ЕС.

Як відомо, цього тижня європейські лідери обговорюватимуть кандидатури на посаду очільника з питань зовнішньої політики ЕС, яку на обіймає Кетрін Ештон. Італія та Франція спільно підтримали кандидатуру міністра закордонних справ Італії Федеріки Могеріні. Але низка інших країн зайняли жорстку позицію проти цієї кандидатури.

"Дякую політичному керівництву Литви, Латвії, Естонії та Польщі, які публічно виступили проти призначення кандидата від Італії Федеріки Могеріні на пост Високого представника з зовнішніх справ та безпекової політики. Наявна інформація свідчить про її заангажованість на користь держави-агресора та спонсора тероризму, якою виступає Російська Федерація. Зокрема, під час візиту до Москви пані Могеріні запросила президента Путіна до участі у жовтневому саміті ЕС та Азійських лідерів у Мілані. Сам факт такого запрошення свідчить про сприйняття Володимира Путіна як легітимного міжнародного лідера в час, коли путінські найманці орудують на українських землях", – зазначив народний депутат.

Коментуючи позицію депутатів Европейського Парламенту стосовно призначення Могеріні, Олег Панькевич зазначив: "Я також вдячний тим представникам Европейського Парламенту, які критично ставляться до кандидатури пані Могеріні у зв'язку з можливим голосуванням. Те, що відбувається, зайвий раз доводить, що Україні необхідно прагнути посилення політичної взаємодії з країнами, які пережили жахіття комунізму та московської окупації, до підвищення їхньої ролі та їхнього голосу в українському питанні на европейській політичній сцені".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ