У Львові суд відмовив комуністу в позові про демонтаж меморіальної дошки Дмитру Донцову

У Львові суд відмовив комуністу в позові про демонтаж меморіальної дошки Дмитру Донцову

16.07.14 09:12 0 1098
Галицький районний суд міста Львова відмовив у задоволенні позову комуніста, заступника голови так званого Антифашистського комітету України Олександра Калинюка у справі про скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яким було погоджено встановлення меморіальної дошки Дмитру Донцову на фасаді будинку на вул. Лисенка, 11. Про це 14 липня 2014 року повідомив представник ЛМР у цій справі, депутат-свободівець Любомир Мельничук.

Як розповів націоналіст, це вже не вперше українофоб Калинюк через суд намагається демонтувати пам'ятки діячам національно-визвольного руху.

"Цей же представник "Антифашистського комітету України" постійно подає абсолютно необґрунтовані звернення щодо демонтажу пам'ятних знаків, меморіальних дощок та інших об'єктів вшанування пам'яти діячів українського визвольного руху у ХІХ–ХХ століттях. Зокрема, він уже звертався до суду з позовами про демонтаж меморіальної дошки Д. Паліїву на вул. Винниченка, 8 та В. Кубійовичу на вул. Листопадового Чину, 10. Галицький районний суд відмовив у задоволенні чергового абсурдного позову цього українофоба. Очевидно, що діяльність представників Комуністичної партії говорить сама за себе, і питання заборони КПУ необхідно вирішувати якнайшвидше", – повідомив Любомир Мельничук.

"Увічнення пам'яти Дмитра Донцова – це утвердження ідеології українського націоналізму як єдиного шляху побудови незалежної соборної Української держави. Те, що це рішення ухвалюють під час війни, лише свідчить, наскільки важливо нам обстоювати свої ідеологічні принципи. Дмитро Донцов для Львова – це творець нового бандерівського покоління. Власне, Донцова можна назвати натхненником усіх теперішніх молодіжних націоналістичних рухів. Тому меморіальна дошка на тому будинку, де він жив понад двадцять років, еманує його свідомістю і пам'яттю", – зазначила народний депутат України свободівка Ірина Фаріон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник УМВС області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ