Правоохоронці Львівщини вилучили понад 35 тисяч рослин снодійного маку

Правоохоронці Львівщини вилучили понад 35 тисяч рослин снодійного маку

16.07.14 14:49 0 1079
Працівники міліції вилучили понад 35 тисяч рослин снодійного маку та 28 рослин коноплі загальною вагою понад 36 кілограм.

На Львівщині триває загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Мак-2014», яка спрямована на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг та притягнення винних до відповідальності.

«Ми задокументували 82 факти незаконних посівів нарковмісних рослин і вилучили понад 35 тисяч рослин снодійного маку та 28 рослин коноплі, загальною вагою понад 36 кілограм», - повідомив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Олексій Душейко.

Працівники міліції виявили та вилучили у 45-річної мешканки одного зі сіл Камянко-Бузького району, на присадибній ділянці близько 6 тисяч рослин снодійного маку. У мешканки Буського району понад 2 тисячі рослин, у 57-річної мешканки цього району близько 3 тисячі, а у Радехівському районі - понад 2 тисячі.

Зокрема, працівниками СБНОН Залізничного РВ ЛМУ ГУМВС виявили та вилучили рослини коноплі у кількості 16 штук, які 42-річний львів’янин вирощував у горщиках на горищі власного будинку.

Аналогічне кримінальне правопорушення скоїв мешканець Миколаївського району, у якого виявлено та вилучено 12 рослин коноплі, які він вирощував для власного споживання.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Усі вилучені рослини скеровано на експертизу в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області. Триває перевірка.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБНОН ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ