Незабаром у Львові з’явиться перший в Україні Дитячий центр здоров’я

Незабаром у Львові з’явиться перший в Україні Дитячий центр здоров’я

16.07.14 11:39 0 1122
За ініціативи канадського Фонду Анни Мазуренко, Асоціації випускників Канадсько-українського парламентської програми (КУПП) та за сприяння органів місцевої влади Львів може отримати сучасний Дитячий центр здоров’я, аналогів якого в Україні немає. Центр надаватиме фахову допомогу у галузі психічного здоров’я дітей та підлітків, впроваджуватиме сучасні європейські та науково обґрунтовані підходи до надання психологічної допомоги.

Днями під час зустрічі канадські благодійники та представники органів місцевої влади, депутатського корпусу обговорили можливість створення Дитячого центру здоров’я та висловили позитивне рішення щодо розвитку даного проекту.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак зазначила, що за останні роки, Львівщина отримала від Фонду Анни Мазуренко сучасне високотехнологічне обладнання на суму 2,5 млн. грн., яке розподілили між кількома лікувальними закладами: ОХМАТДИТ, ЛОКЛ, ЗУСДМЦ, МДКЛ. Також висловила прихильність до проекту створення Дитячого центру здоров’я.

«Цей проект – приречений на успіх, оскільки є вкрай важливим. Закликаю усіх колег долучатись до його реалізації. Нам, як департаменту, надзвичайно приємно працювати з випускниками медичного комітету Канадсько-української парламентської програми. Тішусь, що прийшли молоді люди, які допомагають розвивати медичну галузь» — зауважила Ірина Микичак.

Голова медичного комітету Асоціації випускників КУПП Антін Кушнір розповів, що для відкриття Центру необхідно близько 500 тис. доларів, зокрема, половину суми надасть Фонд Анни Мазуренко, а решту коштів збере Асоціація випускників КУПП. «Центр зможе запрацювати на базі господарського приміщення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, як тільки буде зроблена реконструкція. Будівля в занедбаному стані, тому її ремонт за підрахунками може тривати 8 місяців», — додав Антін Кушнір.

Наприкінці зустрічі представники канадського Фонду вручили сертифікати на медичне обладнання для львівських дитячих лікарень. Таку допомогу благодійники підтримуватимуть надалі.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ