«Український народе! Єднайсь у своїй боротьбі, кріпись у своїй вірі!»

«Український народе! Єднайсь у своїй боротьбі, кріпись у своїй вірі!»

16.07.14 16:15 0 1118
15 липня 2014 року виповнюється 70 років з часу постання Української Головної Визвольної Ради (УГВР). Вона була створена у 1944 році з ініціативи керівництва Української Повстанської Армії з метою координації боротьби і представництва перед зовнішнім світом прагнення українського народу до власної державності. Міжнародна легітимність УГВР базувалася на організований боротьбі українського народу на своїй території за самовизначення, самоуправління і державну незалежність.

Головою парламенту УГВР – Президентом був обраний Кирило Осьмак, киянин, учасник національно-визвольних змагань 1917 – 1920 рр., член Центральної ради, кількаразовий в’язень російських тюрем, а Головою уряду – Роман Шухевич, Головний командир Української Повстанської Армії.

В універсалі УГВР до українського народу вказується: «Наша мета – Українська Самостійна Соборна Держава на українських етнографічних землях. Будемо боротися за те, щоб Ти, Український Народе, був володарем на своїй землі… На вівтар цієї боротьби кладемо свою працю і своє життя.».

Урочисті заходи з нагоди 70-річчя створення Української Головної Визвольної Ради відбулися 13 липня цього року в селі Сприня Самбірського району на Львівщині, де споруджено пам’ятник творцям УГВР.

Відзначення річниці УГВР є надзвичайно важливою подією, оскільки багато громадян нашої держави не володіють достовірною інформацією про її діяльність. Саме зараз настав час для консолідації українців навколо спільної історичної пам’яті. Діячі УГВР закликали нас усіх: «Український народе! Віримо, що ти будеш гідним спадкоємцем княжих дружинників і козацької слави! Героїчна боротьба твоїх предків за Українську державу – це для Тебе наказ. Тому кличемо до тебе: єднайсь у своїй боротьбі, кріпись у своїй вірі!».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ