В Житомирській області рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

В Житомирській області рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

16.07.14 08:05 0 1064
14 липня рятувальники Управління ДСНС України у Житомирській області зустріли другу родину із Луганська. 86-річна бабуся, мати і син, які покинули свої домоволодіння та прибули до обласного центру з метою отримання тимчасового притулку на території області.

Прибулих луганчан відразу доставили до регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають із районів проведення АТО. Тут їх зареєстрували, а психологи Управління ДСНС спілкуючись, допомогли адаптуватися до нових умов проживання.

Враховуючи побажання вимушених переселенців з Луганська, співробітники ДСНС допомогли поселити їх до готелю «Житомир» на період тимчасового проживання. Лікарями було проведено медичний огляд та надано консультаційну допомогу.

Наразі на території області розміщено 967 осіб із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, із яких 400 дітей та 97 інвалідів і людей похилого віку. 416 громадян розселені у санаторії в Коростишівському районі, готелі та таборі. 551 людина знайшла тимчасовий прихисток в оселях родичів та небайдужих до чужого лиха громадян.

Також рятувальники встановлюють декілька наметів для забезпечення розміщення населення, яке прибуватиме до табору «Літня церква Різдва» в с. Зарічани.

Для оперативно вирішення соціально-побутових та інших питань у цілодобовому режимі працює телефон «гарячої лінії» регіонального штабу з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень – (0412)47-44-69 з 18.00 до 20.00 год. та (0412) 41-34-90, 47-50-00 з 20.00 до 08.00 год. Також вимушені переселенці зі Сходу можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби за номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині відзначили ...

КОМЕНТАРІ