Рівненщина: кожне 10 звернення від жителів області прокуратурою задоволено

Рівненщина: кожне 10 звернення від жителів області прокуратурою задоволено

16.07.14 16:28 0 1077
Порушення законодавства, прав та інтересів громадян, ігнорування посадовими особами їхнього конституційного права на звернення та неналежне вирішення піднятих питань спонукає людей звертатись за захистом до органів прокуратури.

У 2014 році з отриманих прокуратурою Рівненщини понад 3,2 тис. звернень за належністю до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю надіслано 1,3 тис. звернень.

Виконувачка обов’язків старшого прокурора прокуратури Рівненської області з питань розгляду листів та прийому громадян Валентина Шевчук повідомила, що найбільше вирішено звернень громадян та надано роз’яснень з питань досудового розслідування та захисту конституційних прав і свобод громадян.

Прокурорами вирішено всього 1864 звернень людей та юридичних осіб. З числа вирішених звернень задоволено кожне десяте.

Крім того, за результатами розгляду документів прокурорського реагування органи прокуратури області притягнули до дисциплінарної відповідальності 29 посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, контролю за порушення законодавства про звернення громадян.

На особистому прийомі в органах прокуратури області упродовж шести місяців побувало 740 громадян.

Керівниками прокуратур Рівненщини прийнято 162 жителів регіону, в тому числі 42 – особисто прокурором області. Зазначимо, що керівництвом прокуратури області також проводиться прийом громадян за місцем їх проживання в районах. Це робиться для того, аби оперативно на місці поновити порушені права громадян, особливо тих, які в силу матеріальних чи фізичних обставин не спроможні приїхати зі своїми проблемами в обласний центр.

З графіком виїзного прийому громадян керівництвом прокуратури області можна ознайомитись на офіційному сайті прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бійці хмельницької ...

КОМЕНТАРІ