Міліціонери опікуються дітьми-переселенцями, які оздоровлюються на  Тернопільщини

Міліціонери опікуються дітьми-переселенцями, які оздоровлюються на Тернопільщини

16.07.14 09:57 0 1138
У дитячому таборі «Лісовий» в Скоморохах, що на Тернопільщині, майже місяць оздоровлюватимуться діти-сироти, які , у зв’язку з останніми подіями, були змушені покинути Крим, Луганщину і Донеччину, а також діти учасників АТО. Вчора гостей провідали тернопільські міліціонери. День у компанії з правоохоронцями минув весело та цікаво.

Півсотні хлопчиків і дівчаток віком від 10 до 16 років протягом 21 дня набиратимуться сил і приємних вражень у мальовничому куточку Тернопілля.

- Якщо діткам сподобається відпочивати у Скоморохах, вони зможуть залишитися тут іще на одну зміну, - каже начальник управління у справах сім'ї та молоді Тернопільської ОДА Наталія Найчук. – Ще п’ятдесят дітей-переселенців із зони АТО очікуємо у серпні. Ми докладаємо максимум зусиль, аби школярі почували себе комфортно й безпечно.

У звичну відпочинкову програму табору внесли деякі зміни. Зокрема, значно збільшили кількість екскурсій історичними та релігійними перлинами Тернопільщини, аби збагатити дітей духовно.

- Заходи, які проводитимуться під час зміни, спрямовані на оздоровлення дітей, покращення їх психоемоційного стану, - каже директор табору Іван Кіндрат. – Урізноманітнити програму нам допомагають й міліціонери, з якими ми співпрацюємо уже не один рік.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей та управління кадрового забезпечення обласної міліції підготували для дітей насичену програму.

Таборування з міліціонерами розпочалося із конкурсу караоке, адже пісні - одні з найкращих ліків для душі. Під час вокального турніру свої таланти продемонстрували і школярі, і правоохоронці, чим ще раз довели, що українці – співоча нація. Найталановитішим хлопчикам та дівчаткам вручили подарунки.

Від змагань співочих перейшли до спортивних. Гра у волейбол захопила усіх. Команди дітей та співробітників обласної міліції в однаковій мірі демонстрували волю до перемоги. Але того дня у спортивних баталіях не визначали переможців. Найголовніше, що на обличчях дітей, можливо вперше за довгий час, сяяли посмішки.

Неабияким сюрпризом для школярів став показовий виступ міліцейської вівчарки. Кожен трюк службового собаки супроводжувався шквалом оплесків.

За цікавим дозвіллям день минув швидко. Наостанок міліціонери побажали дітлахам, аби у їхніх рідних містах якнайшвидше запанував мир, і вони змогли повернутися додому, до рідних і друзів.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ