Правоохоронці Рівненщини підбили підсумки роботи за півріччя

Правоохоронці Рівненщини підбили підсумки роботи за півріччя

17.07.14 14:59 0 1299
В актовому залі УМВС України в Рівненській області відбулося засідання розширеної колегії, на якій міліціонери краю підбили підсумки роботи правоохоронної діяльності міліції Рівненської області за перше півріччя 2014 року.

З доповіддю виступив очільник міліції Рівненської області Микола Щирук.

- Аналізуючи стан злочинності та правопорядку на Рівненщині за перше півріччя, можу сказати, що криміногенна ситуація на території Рівненської області впродовж цього року залишається складною, але заходи, які вживались керівництвом УМВС області щодо попередження та розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, дозволили тримати її під контролем, своєчасно і адекватно реагувати на її негативний розвиток, - зазначив Микола Олександрович. – Загалом, у журналі єдиного обліку зареєстровано 45457 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що сталися на території області. З них до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10487 матеріалів. Розкрито та повідомлено особам про підозру із зареєстрованих у звітному періоді по 1927 (2013 – 1789) кримінальних правопорушеннях, у тому числі - по 536 тяжких та 36 особливо тяжких. За 6 місяців 2014 року зареєстровано 34 тяжких тілесних ушкоджень, які на даний час розкриті. Також на території області вчинено 11 розбійних нападів. Не розкритим залишається – 1, – узагальнив керівник обласної міліції.

Позитивно спрацювали працівники управління боротьби з організованою злочинністю, адже ними завершено досудове розслідування та направлено до суду 2 кримінальних провадження відносно організованих груп (2013 – 0). До складу угруповань входило 6 осіб, якими вчинено 12 злочинів (11 – тяжких та особливо тяжких). Також, упродовж звітного періоду працівники УБОЗу виявили 87 кримінальних правопорушень, з яких до категорії тяжких та особливо тяжких відносяться - 49, з них по 26 кримінальних правопорушеннях 50 особам оголошено про підозру.

Пророблена робота оперативників боротьби з економічними злочинами є теж задовільною. У звітному періоді працівники Управління державної служби з економічною злочинністю здійснили супровід кримінальних проваджень по 295 кримінальних правопорушеннях, зареєстрованих у цьому році. Серед викритих правопорушень 42 факти розкрадання, 95 правопорушень, скоєних у сфері службової діяльності, в тому числі 11 фактів, пов’язаних з незаконним одержанням неправомірної вигоди. До ЄРДР внесено відомості про 41 кримінальне правопорушення із ознаками корупційного діяння вчинених службовими особами органів влади та місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів. 21 особі по 33 кримінальних провадженнях повідомлено про підозру у скоєнні корупційного кримінального правопорушення.

Правоохоронцями області вжито ряд заходів, направлених на стабілізацію оперативної обстановки у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Так, за півроку зареєстровано 255 кримінальних правопорушень. Всього оголошено про підозру за 226 кримінальними провадженнями (2013 - 169). За 6 місяців оперативники виявили 50 наркозбувачів та 16 осіб, які утримували наркопритони.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 81 кримінальне правопорушення за фактами торгівлі людьми та злочинів проти моральності, 61 скеровано до суду, рішення не прийнято по 17 провадженнях.

Проте серед напрацьованого є і прорахунки. Так, не встановлено місцезнаходження 7 безвісти зниклих осіб, де кримінальні провадження порушені за ст. 115 КК України (умисне вбивство). Окрім цього не закрито 1 кримінальне провадження з правовою кваліфікацією умисне вбивство з ознаками самогубства, де тривають слідчі дії. Окрім цього залишається нерозкритим 1 умисне очевидне вбивство. Також складна ситуація з розкриттям крадіжок, адже із зареєстрованих 3203 крадіжки, закрито – 1229, а оголошено про підозру у скоєнні злочину по 628 фактах. Також одним із проблемних питань на є залишення дітьми своїх домівок. Адже, упродовж лише 6 місяців 2014 року зареєстровано 65 фактів безвісного зникнення 71 дитини, на щастя, яких розшукано.

Керівник обласної міліції також наголосив, що попередження правопорушень і злочинів є важливим аспектом у роботі правоохоронних органів. Зокрема, Микола Щирук акцентував увагу на взаємодію та співпрацю правоохоронних органів з населенням.

Проаналізувавши стан роботи за шість місяців Микола Щирук визначив основні пріоритетні напрямки в організації роботи міліції на третій квартал 2014 року.

- Діяльність правоохоронних органів повинна бути спрямована на підвищення довіри населення до міліції, - зазначив Микола Щирук. – Тому бажаю Вам мужності, терпіння, наснаги, гарних результатів та вдячних громадян, - завершив засідання колегії Микола Олександрович.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ