Жителі Сходу розчаровані і чекають сильної руки, яка розкаже, як їм жити далі, – письменник

Жителі Сходу розчаровані і чекають сильної руки, яка розкаже, як їм жити далі, – письменник

17.07.14 18:24 0 1071
Українській владі варто «зайнятися» Донбасом. Зокрема, потрібно створити конкурентоспроможний, проукраїнський медіапростір. І той обов’язково має бути російськомовний. Також слід у повному обсязі переформувати силовий блок, щоб за 10 років не виросло покоління, яке знову захоче взяти в руки російський триколор.

Таку думку висловив письменник з міста Макіївка Олексій Чупа під час політичного ток-шоу «Прямим текстом. Бліц» (щовівторка о 23:00 на телеканалі ZIK).

Гість програми переконаний, що в українсько-російському протистоянні перемогу здобуде Україна. Відтак, у багатьох жителів Донбасу, ймовірно, будуть індивідуальні мотиви для ненависті до Україні.

«Теперішня влада повинна сформувати на Сході країни загони чесної та справедливої міліції, на яку можна буде опертися. Адже правоохоронці повинні будуть, після закінчення АТО, придушувати можливі випадки сепаратизму», – каже Олексій Чупа.

Письменник порівнює Донбас з конструктором. Мовляв, якщо ж він все-таки потрапить до рук Путіна – складеться у російську матрицю, якщо ж залишиться в України – відповідно в українську.

Гість програми зазначає: «Жителі сходу України звикли, щоб з них щось формували. Вони розчарувалися в Януковичу, тож очікують сильної руки, яка прийде і розкаже їм, як вони мають далі жити».

Відтак чоловік радить створити тутешнім мешканцям такі економічно-соціальні умови, які приваблять їх залишитись в Україні.

«Донбас – це, насамперед, люди. Потрібно з ними спілкуватися, а не робити про них висновки з телевізійної картинки», – резюмує Олексій Чупа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Лондоні – найбрудніше ...
Наступна новина: Дату присудження премії ...

КОМЕНТАРІ