Сергій Жадан отримав премію Br?cke Berlin в Німеччині за Роман «Ворошиловград»

Сергій Жадан отримав премію Br?cke Berlin в Німеччині за Роман «Ворошиловград»

17.07.14 16:23 0 1101
Український письменник Сергій Жадан отримав німецьку літературну та перекладацьку премію Br?cke Berlin за німецьке видання роману «Ворошиловград».

Як повідомляє Deutsche Welle, із посиланням на сайт Головного об’єднання австрійських книготорговців, окрім Жадана премію отримають також перекладачі Сабіне Штер та Юрій Дуркот, – повідомляє УНН.

Роман «Ворошиловград» вийшов у 2012 році у видавництві Suhrkamp під назвою Die Erfindung des Jazz im Donbass («Винахід джазу в Донбасі»).

На думку журі, Сергій Жадан духом своєї літератури повертає до життя забуту територію Європи та «проливає таким чином нове світло на актуальні політичні конфлікти».

Премією Brücke Berlin німецького Фонду BHF-Bank, починаючи з 2002 року, кожні два роки відзначають найбільш видатний твір сучасної літератури з Центральної та Східної Європи, а також його переклад на німецьку мову. Розмір премії становить 20 тисяч євро, половину цієї суми отримає автор зазначеного твору, а половину – його перекладачі. Вручення нагороди відбудеться 1 жовтня в Німецькому театрі в Берліні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Інформація для громадян, ...

КОМЕНТАРІ