У першому півріччі 2014 року на Волині виявлено майже сто сімдесят порушень в сфері обігу алкоголю і тютюну

У першому півріччі 2014 року на Волині виявлено майже сто сімдесят порушень в сфері обігу алкоголю і тютюну

17.07.14 08:28 0 1129
Працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Волинській області за шість місяців 2014 року провели 88 перевірок представників бізнесу, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і виявили 169 порушень чинного законодавства.

Зокрема, за цей час фахівцями Міндоходів зафіксовано 21 випадок, коли підприємці в роздріб торгували алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій .

Як свідчать матеріали перевірок, не всі представники підприємництва дотримуються умов цінової політики. Зокрема, виявлено 24 факти продажу тютюнових виробів за завищеними цінами. Фахівці Міндоходів 31 раз фіксували випадки, коли підприємці торгували оковитою за цінами, нижчими за встановлені мінімальні ціни.

Аби мати більший зиск, волинські підприємці у 13 встановлених випадках зберігали та реалізували алкоголь, тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку або без таких марок. В крамницях, а це - 20 встановлених випадків, алкогольні напої реалізували на розлив, хоч самі торгівці не мали оформлених документів, які б підтверджували відповідний статус суб’єкта громадського харчування.

Не роблять честі деяким місцевим суб’єктам господарювання встановлені факти реалізації алкоголю та тютюну неповнолітнім. Ігноруючи законодавство, підприємці реалізували особами, які ще не досягли 18 років, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби. Відповідно – 2 та 1 факт реалізації.

Найбільш частими є порушення, які свідчать про те, що у волинських підприємців відсутні супровідні документи на алкогольну та тютюнову продукцію. Згадувані суб’єкти господарювання також не завжди застосовують РРО та не видають розрахункові документи.

Важливо, що здійснюючи такі перевірочні заходи, працівники Міндоходів Волині минулого року вилучили з реалізації сумнівні алкогольні напої та тютюнові вироби на суму майже 7 тисяч гривень.

Довідково: на 1 липня 2014 року на території нашої області діє 2545 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2114 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ