Планова перевірка ВП «Хмельницька АЕС» з пожежної безпеки

Планова перевірка ВП «Хмельницька АЕС» з пожежної безпеки

18.07.14 08:41 0 1039
14 – 19 липня 2014 року на Хмельницькій АЕС триває планова перевірка з пожежної безпеки, яку проводить комісія ДП НАЕК «Енергоатом». Мета перевірки «Дотримання та виконання встановлених законодавством вимог у сфері пожежної безпеки».

Комісія у складі представників НАЕК «Енергоатом» та служби відомчого нагляду і пожежної безпеки (СВНіПБ) працює у цехах та виробничих підрозділах атомної станції безпосередньо на робочих місцях .

Особлива увага при перевірці приділяється нарядно-допускній системі при проведенні вогневих робіт. Комісія проводить огляд пожежних кран-комплектів, перевіряє масло-наповнене обладнання, оглядає кабельні споруди, проходження персоналом АЕС протипожежних інструктажів, в тому числі і позапланових.

Довідка: Хмельницька атомна електростанція є складним технологічним виробництвом, у тому числі з точки зору ядерного, радіаційного, технологічного і пожежного ризиків. Враховуючи всю важливість завдань із створення умов безпечної експлуатації ядерних установок двох енергоблоків, адміністрація ХАЕС приділяє постійну увагу підтримці належного протипожежного рівня і докладає максимум зусиль для виконання усіх протипожежних заходів, запропонованих приписами державного пожежного нагляду.

Об'єкти Хмельницької АЕС охороняються державною пожежно-рятувальною частиною №7 із загальною кількістю особового складу 134 чоловік. На озброєнні ДПРЧ-7 знаходяться 24 одиниці техніки, у тому числі: 11 - основних пожежних автомобілів,10 - спеціальних пожежних автомобілів, 3 - допоміжних автомобіля.

Враховуючи особливості гасіння пожеж на АЕС, ДПРЧ-7 укомплектована такими видами техніки, як колінчастий підйомник «Челла», з висотою підйому 55 м для доставки пожежно-технічного озброєння, особового складу, засобів вогнегасіння на покрівлі машзалів, оббудови реакторів тощо; насосно-рукавним автомобілем для можливості забору і подачі води з відкритих і закритих вододжерел; спеціальним пересувним захищеним пунктом управління (ПЗПУ) «Іртиш» на базі танка Т-62 і автомобілем розвідки на базі БТР.

У навчально-тренувальному центрі ХАЕС викладаються спецкурси з пожежної безпеки для персоналу атомної електростанції, обов’язки яких пов’язані з технологічним процесом, а також пожежно-технічний мінімум для працівників допоміжних служб.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі шукають ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ