Міміка обличчя розповість про хвороби серця і легень

Міміка обличчя розповість про хвороби серця і легень

18.07.14 14:04 0 1061
У пацієнтів з серйозними захворюваннями серця і легень порушена міміка. Зокрема, вираз обличчя у них не змінюється при відчутті подиву. Цей факт допоможе лікарям швидко вирішити, кому потрібно приділити першочергову увагу.

Про це пише журнал Emergency Medicine Journal.

Крім того, експериментально доведено, що уміння лікарів на око визначають гостроту стану пацієнта можна методологічно обґрунтувати і вдосконалити.

Вчені оцінили діагностичну цінність порушеної міміки у 50 дорослих пацієнтів, які потрапили у відділення швидкої допомоги з задишкою і болями в області грудей. Хворим швидко показали з екрана ноутбука три малюнки, що викликають емоційну реакцію: гумористичний комікс, здивоване обличчя чоловіка великим планом і фотографію заплаканої жінки. Реакцію людей фіксувала веб-камера.

Потім записи проаналізували спеціальною програмою, що оцінює ступінь м’язової активності обличчя, тобто, як людина посміхається, виражає подив. У 16% людей, які поступили у швидку допомогу, міміка виявилася скутою.

Потім пацієнти проходили обстеження. Їхній подальший стан учені відслідковували ще два тижні. Важкі захворювання легень і серцево-судинної системи діагностували у 16% учасників дослідження – саме у тих, чия міміка виявилася гранично неактивною. Їхній стан не дозволяв їм відчувати нормальні емоційні реакції.

Мета дослідження – дати лікарям-консультантам новий критерій здорового стану організму, що у деяких випадках допоможе уникнути дорогих діагностичних процедур (комп’ютерної томографії), зазначають автори статті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Луцьку для особливих ...

КОМЕНТАРІ