Прокуратура Волині здійснює дієвий нагляд за додержанням в області вимог земельного законодавства

Прокуратура Волині здійснює дієвий нагляд за додержанням в області вимог земельного законодавства

18.07.14 15:50 0 1161
Питання раціонального використання та охорони земельних ресурсів, додержання при цьому інтересів держави та конституційних прав громадян є як ніколи актуальним для Волині. Відтак робота органів прокуратури області спрямована на забезпечення дієвого нагляду за додержанням земельного законодавства в діяльності органів влади, місцевого самоврядування та державного контролю.

За результатами перевірок, проведених упродовж 6 місяців 2014 року органами прокуратури області у сфері земельних правовідносин, розпочато 4 кримінальні провадження, 1 з яких скеровано до суду.

На усунення виявлених порушень у сфері земельних відносин внесено 145 подань, скасовано або приведено у відповідність до чинного законодавства 11 актів органів влади та місцевого самоврядування, притягнуто до відповідальності 86 посадових осіб, у тому числі 19 посадовців органів контролю.

За актами прокурорського реагування відшкодовано 415 тис. грн., попереджено незаконне надання земельних ділянок загальною площею 7,13 га, у державну та комунальну власність повернуто понад 13 га земель.

Судами області цьогоріч задоволено 47 позовних заяв прокурорів у сфері земельних відносин на загальну суму 2,7 млн. грн., відкрито проваджень за позовами прокурорів на суму 312 млн. грн.

Реально виконано на Волині поточного року рішень судів за позовами прокурорів у сфері додержання земельного законодавства на суму 3,7 млн. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ