Додержання в області природоохоронного законодавства – на контролі органів прокуратури Волині

Додержання в області природоохоронного законодавства – на контролі органів прокуратури Волині

18.07.14 18:06 0 1139
Здійснюючи наглядову діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища, галузевий підрозділ прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері упродовж першого півріччя 2014 року провів перевірки в управлінні охорони використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства, Державній екологічній інспекції, Головному управлінні ветеринарної медицини в області, Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства й управлінні екології та природних ресурсів облдержадміністрації. За результатами перевірок зареєстроване кримінальне провадження, внесено сім подань, до відповідальності притягнуто 20 посадовців.

Усього органами прокуратури області за 6 місяців цього року у природоохоронній сфері розпочато 8 кримінальних проваджень, одне з яких надіслано до суду. За внесеними документами реагування відшкодовано 144 тис. грн., з них 119 тис. грн. до бюджету, притягнуто до відповідальності 216 посадовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, із них - 161 - державного контролю, задоволено 16 позовів на суму понад 18 тис. грн., в тому числі про визнання незаконною бездіяльність посадовців органів влади та місцевого самоврядування при усуненні порушень законодавства.

Ефективно реагували цьогоріч прокурори у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів. У цій сфері проведено 52 перевірки, зареєстровано шість кримінальних проваджень, одне з яких скероване до суду, до відповідальності притягнуто 137 посадовців, відшкодовано 51 тис. грн., з них 41 тис. грн. – до бюджету. Завдяки вжитим заходам зменшено кількість виявлених самовільних рубок в лісах, що перебувають під охороною Волинського управління лісового та мисливського господарства.

У сфері додержання законодавства про відходи прокурорами проведено 64 перевірки, внесено 70 подань, до відповідальності притягнуто 38 посадовців, скасовано 22 незаконних акти органів місцевого самоврядування, внаслідок чого вдалося запобігти незаконному виділенню 3 га. землі під розміщення місць видалення відходів тваринного походження, задоволено 12 позовних заяв про зобов’язання органів місцевого самоврядування усунути порушення при експлуатації сміттєзвалищ.

Проводили органи прокуратури й перевірки щодо використання бюджетних коштів, виділених на природоохоронні заходи.

Так, прокуратурою Ківерцівського району зареєстровано кримінальне провадження за фактом розтрати посадовцями державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» коштів державного бюджету на суму майже 190 тис. грн., виділених у 2013 році на здійснення заходів щодо запобігання підтопленню населених пунктів та лісогосподарських угідь. З таких же підстав розпочате кримінальне провадження також прокурором Маневицького району.

Всього за результатами перевірок використання бюджетних коштів, виділених на природоохоронні заходи, внесено 17 подань, до відповідальності притягнуто 19 посадовців, приведено у відповідність до закону два акти органів місцевого самоврядування, до бюджету відшкодовано 76 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ