Закарпаття: державним архівом області підписано Договір про співробітництво

Закарпаття: державним архівом області підписано Договір про співробітництво

18.07.14 15:35 0 1159
15 липня 2014 року в Державному архіві Закарпатської області відбулося підписання Договору про співробітництво між Державним архівом Закарпатської області та Будапештським столичним архівом (Угорщина).

Згідно з Договором розпочнеться оцифрування кадастрових карт. У держархіві зберігається близько 11000 рукописних карт, з яких приблизно 4500 карт – кадастрові. Кадастрові карти, виготовлені у 1856-1890 роках і до теперішнього часу, є найдокладнішими основними картами всієї історичної Угорщини, а також Габсбурзької монархії та Австро-Угорщини. Будапештський столичний архів має великий досвід роботи з оцифрування кадастрових карт та їх веб-публікації.

Зазначеним Договором передбачається також надання Будапештським столичним архівом матеріально-технічної допомоги державному архіву області. Зокрема, буде закуплено стелажне обладнання Dexion-Salgo, робочі столи, стільці, промислові пилососи, медичні маски, пензлі, ластики, японський папір, клейкі стрічки, безкислотні коробки, призначені для зберігання архівних документів. Усі ці засоби необхідні для проведення робіт з реставрації та надійного зберігання архівних документів Національного архівного фонду.

Одним із пунктів Договору є перевидання „Списку фондів, що зберігаються у Берегівському підрозділі Держархіву Закарпатської області (до 1918 р. та 1939-1944 рр.)” (упор. Делеган М., Куташі О., Будапешт, 2009) двома мовами та з включенням до нього переліку церковних метричних книг за період до 1918 року (із зазначенням назв населених пунктів та крайніх дат документів за районами). Електронний варіант також буде розміщений на сайті держархіву.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Петро Колодій вручив ...

КОМЕНТАРІ