Закарпатська область: рятувальники нагадують про безпеку в умовах високих температур

Закарпатська область: рятувальники нагадують про безпеку в умовах високих температур

18.07.14 12:01 0 1040
Літо лише почалося, а неймовірна спека тримає вже близько тижня. В таку погоду рівень пожежної небезпеки стає найвищим: під загрозою перебувають хлібні поля, трав’яні масиви та лісові угіддя. Зважаючи на складність пожежної обстановки та метеорологічної ситуації, підвищення температури значно впливає на життєдіяльність населення краю – зростає рівень пожежної небезпеки, утоплення людей на водоймах краю та погіршення самопочуття громадян.

«Кожному з цих чинників в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області приділяється значна увага», - розповідає заступник керівника закарпатських рятувальників Андрій Сікора.

«Однак головними фігурантами у попередженні надзвичайних ситуацій є, передусім, наші громадяни. Зокрема, їм слід вжити вичерпних заходів щодо недопущення пожеж у лісах, поблизу хлібних полів, перебуваючи поблизу водойм та на сонці.

Тому в період підвищеної пожежної небезпеки громадянам необхідно дотримуватись протипожежних правил. Перебуваючи на природі, не слід розводити багаття, кидати непогашені сірники, недопалки, залишати просочене горючими речовинами ганчір’я, заправляти пальним баки автомобілів та засобів механізації тощо. Та найголовніше! - утриматися від практики спалювання сухої рослинності та сміття.

Тим, хто хворіє на серцеві недуги, у спеку слід перебувати у тіні. Уникати прямих сонячних променів. Обмежити час перебування на вулиці. Носити головний убір, особливо це стосується осіб віком понад 55 років. Не слід багато рухатися. Спека – це вже навантаження на серце.

Пийте більше рідини і вживайте фрукти – це основний постачальник мінеральних солей і вітамінів. Воду краще пити кип’ячену, охолоджену до кімнатної температури або негазовану мінеральну. Обмежте паління, а краще взагалі відмовтеся від цигарок.

Купання – це хороший спосіб охолодити організм. Однак, і тут необхідно бути обережними, адже різке охолодження організму може призвести до непоправного.

Перебуваючи поблизу водойми, необхідно дотримуватися правил поведінки під час купання: підібрати безпечне місце, здійснювати постійний контроль за дітьми у воді дорослими. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте водойм зі швидкою течією, не купайтеся напідпитку, ніколи не плавайте наодинці; купаючись у незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою.

Дотримуючись цих простих, але вкрай необхідних правил, громадяни будуть почувати себе комфортно в будь-яких життєвих ситуаціях», підсумував заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Андрій Сікора.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мінобороні розглянули ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ