В Івано-Франківській області хибні виклики – втрата дорогоцінних хвилин для допомоги тим, хто її потребує в дійсності

В Івано-Франківській області хибні виклики – втрата дорогоцінних хвилин для допомоги тим, хто її потребує в дійсності

18.07.14 14:16 0 1072
Як констатують рятувальники, щодня до пожежно-рятувальної служби області на лінію екстреного виклику «101» надходить не один десяток повідомлень зі стаціонарних та мобільних телефонів з проханням про допомогу від мешканців області, котрі потрапили в різні ситуації. Проте, серед них, на жаль, часто зустрічаються і неправдиві, тобто хибні виклики.

Останній такий випадок трапився вчора, коли близько півночі на пункт зв’язку ДПРЧ-10 м.Долина надійшов дзвінок від чоловіка, який представився і повідомив, що в цьому районному центрі горить Народний дім «Просвіта». Оскільки цей заклад розташовується у п’ятиповерховому будинку, то негайно за підвищеним номером виклику до місця події виїхали пожежні автомобілі. Відстань близько трьох кілометрів була подолана буквально за лічені хвилини.

На місці з’ясувалося, що до Народного дому тією самою особою були викликані практично всі комунальні служби, а також правоохоронці, сам же виклик виявився хибним – мешканці будинку спокійно відпочивали від денних турбот і навіть не здогадувалися про небезпеку, яка начебто нависла над ними…

Правоохоронцям вдалося встановити особу чоловіка, який, до речі під час повідомлення про вигадану пожежу представився під чужим прізвищем, і затримати його.

Отож, рятувальники звертають увагу громадян бути більш свідомими і без потреби не телефонувати на «101». Адже, іноді, поспішаючи на вигадане чиєюсь уявою «загорання» чи «пожежу» працівники рятувальної служби не зможуть надати оперативно допомогу тим, хто потребуватиме її насправді, бо під час слідування пожежних машин у хибному напрямку, паралельно може надійти інформація про реальну пожежу чи іншу надзвичайну ситуацію. У такому випадку перенаправлення підрозділів з одного виклику на інший завжди призводить до втрати дорогоцінних хвилин, від яких може залежати життя людини, яка дійсно потребує допомоги.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ