У Львові стартував експеримент з удосконалення діяльності органів внутрішніх справ

У Львові стартував експеримент з удосконалення діяльності органів внутрішніх справ

18.07.14 13:25 0 1041
Начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія запевнив, що особовий склад міліції готовий до початку цього процесу. У планах учасників експерименту – проведення трьох соціологічних опитувань, впровадження кількох інновацій, а також пакет пропозицій до МВС про необхідні зміни.

17 липня, у приміщенні Львівської міської ради відбувся брифінг щодо початку роботи з пілотного проекту реформування міліції у Львівській області. У ньому взяли участь голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров, очільник міліції Львівщини Дмитро Загарія, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

За словами Євгена Захарова, метою експерименту є, передусім, проведення громадського аудиту наявних ресурсів львівської міліції. Учасники експерименту планують здійснити попередню оцінку змін, необхідних для реформування ОВС, включаючи зміни у правовому регулюванні. Крім того, за мету ставиться запровадження в діяльність ОВС окремих елементів «community policing» – роботи міліції, орієнтованої виключно на вирішення проблем громадян.

– Від експерименту очікуємо низку пропозицій щодо нової структури, показників роботи та критеріїв відбору. Вони мають бути засновані на результатах трьох соціологічних досліджень серед населення та правоохоронців Львівської області, що плануються для проведення у серпні-жовтні 2014 року, – зазначив Євген Захаров.

Як зазначив Дмитро Загарія, до складу комісії увійшли представники неурядових організацій, вищих навчальних закладів та органів місцевого самоуправління. Вони демонструють виключно демократичний та виважений підхід до організації національного експерименту. Основне ж навантаження візьмуть на себе робочі групи з понад 90 експертів, що сформовані за основними напрямками експерименту.

Окрім того, керівник міліції Львівщини розповів про те, що особовий склад міліції готовий до початку проведення експерименту. Фахівці ГУМВС будуть задіяні у здійсненні цього проекту. Правоохоронці Львівщини готові сприяти Експертній раді та всім робочим групам, відкрити всі свої активи та інформаційні можливості. Це необхідно, аби члени робочих груп якомога повніше оцінили напрямки діяльності, які треба реформувати. У першу чергу потрібно реформувати блок міліції громадської безпеки, адже ця ланка найбільш наближена до населення.

– Якщо ми реалізуємо цей проект, то зуміємо відновити довіру населення до міліції, – наголосив керівник міліції Львівщини.

Окремим завданням експерименту стане пакет пропозицій до МВС щодо запровадження місцевої міліції та інновацій у сфері забезпечення прав затриманих осіб. Спектр цих пропозицій – від електронних терміналів реєстрації усіх відвідувачів райвідділів до надання дозволу затриманим особам, які поміщені до ізоляторів тимчасового тримання, користуватися телефоном.

Для координації цієї роботи була створена Комісія з питань організаційно-методичного супроводження експерименту на чолі з начальником ГУ МВС України у Львівській області Дмитром Загарією.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: в нещасних ...

КОМЕНТАРІ