Розпочався мистецький, реставраційний та історико-краєзнавчий табір для молоді України і Польщі «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського»

Розпочався мистецький, реставраційний та історико-краєзнавчий табір для молоді України і Польщі «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського»

18.07.14 17:27 0 1121
Під гаслом «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського» в період з 17 до 30 липня 2014 року в с. Вижняни Золочівського району Львівщини відбудеться молодіжний українсько-польський табір. Цей захід проводиться членами національної скаутської організації України «Пласт» та харцерами ZHR з Республіки Польща за сприяння управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації.

Головна мета акції — оздоровлення дітей, ознайомлення з практичними навиками життя серед природи, пізнання краси і традицій рідного краю, залучення молоді з сільської місцевості та малих міст області до активного громадського життя. Програма табору передбачає реставраційні роботи в костелі та на прилеглій території, а також освітній аспект — серію лекцій з історії, етнографії, географії. Також заплановано багато заходів, що спрямовані на налагодження співпраці та обмін досвідом між двома скаутськими організаціями. Цього року акцентується увага на спілкуванні з жителями села, які максимально будуть залучені в програмі табору. Також учасники відвідають замки Золотої Підкови. Такий табір відбувається вдруге.

Ініціатива виникла в колах українських та польських альтруїстів, яким не байдужа доля спільної культурно-історичної спадщини: костел, біля якого буде проводитись табір, є пам’яткою архітектури 1400 року, і буде відбудований як місце спільних зустрічей українців і поляків. З української сторони головним патроном відбудови є духовенство Львівської архиєпархії УГКЦ.

27 липня учасники табору проведуть День для гостей. В рамках заходу заплановані майстер-класи, зустрічі з військовиками із зони АТО, спортивні змагання, співи і ватра. На захід запрошено поважних гостей, батьків дітей.

Контактна особа з українського боку Уляна Овчар (097 945 23 96).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ