Петро Колодій вручив дипломи лауреатам Львівської обласної премії ім. Героя України Степана Бандери

Петро Колодій вручив дипломи лауреатам Львівської обласної премії ім. Героя України Степана Бандери

18.07.14 15:42 0 1190
16 липня 2014 року очільник Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій відзначив переможців обласної премії ім. Героя України Степана Бандери. Дипломи отримали священик Ігор Цар, науковець Микола Посівнич та автор понад 20 перекладів Олег Фешовець.

Визначення переможців відбулося наприкінці минулого року за трьома номінаціями – "Громадська діяльність", "Політична діяльність" та "Науково-навчальна національна державотворча діяльність".

Вручаючи відзнаки лауреатам, Петро Колодій зазначив: "Всі ми добре пам'ятаємо, як не так давно адміністративні суди позбавили провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандеру та головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича присвоєного їм посмертно звання Героїв України.

Тоді, на противагу цим судовим рішенням, Львівська обласна рада заснувала тематичну премію імені Героя України Степана Бандери в галузі національного державотворення. Цю премію здобувають непересічні люди – майстри слова, люди сильні духом та стійкої позиції і переконань. Дякую, шановні лауреати, за Ваш внесок у розвиток сучасної української літератури, культури та науки. Сподіваємось, що перемога в конкурсі додасть Вам наснаги для здобуття нових вершин задля блага Української держави та української нації".

Один з лауреатів отець Ігор Цар подякував за нагороду та відзначив: "З Божої ласки обласна рада звернула увагу на нашу працю та відзначила її. Адже ми всі спільно працюємо на благо України. Більше того, нині ми живемо в час, коли ідеї, які пропагували Степан Бандера, Роман Шухевич та Євген Коновалець, втілюють наші побратими. І нині бачимо, що Бог допомагає нашому народові, за що Йому дуже дякуємо!"

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: державним ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ