Серед викритих на Львівщині корупціонерів - митники, освітяни та податківці

Серед викритих на Львівщині корупціонерів - митники, освітяни та податківці

18.07.14 11:38 0 1058
Начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області Денис Гусашвілі розповів про результати роботи підпорядкованого підрозділу у сфері протидії корупції за І півріччя 2014 року.

За словами Дениса Гусашвілі, корупція є однією з найбільших проблем як України в цілому, так і Львівської області. Проникнувши в усі сфери життя, вона, наче корозія, роз’їдає державу зсередини, унеможливлюючи будь-які шанси на розвиток та перспективу. боротьба з корупцією є одним з пріоритетних завдань нашої країни.

Хабарництво (вимагання та одержання неправомірної вигоди) давно стало невід’ємним атрибутом багатьох сфер суспільного життя. Без перебільшення можна сказати, що хабар — широко застосовуваний на всіх рівнях як спосіб вирішення проблем. Із соціальної аномалії він поступово перетворюється на загальноприйняте правило поведінки, норму життя. Платити доводиться за все чи майже все, так чи інакше пов’язане з державним регулюванням суспільних відносин.

- Одна з найбільш корумпованих сфер – це освіта. У поточному році працівниками УБОЗ ГУМВС викрито 27 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди у цій сфері, - зазначив Денис Гусашвілі.

Зокрема, оперативники УБОЗ задокументували діяльність учасників організованої злочинної групи з числа посадових осіб Навчально-консультаційного центру одного з вищих навчальних закладів області, зокрема керівника, заступника керівника та викладачів, які вимагали та отримували неправомірну вигоду від абітурієнтів за сприяння у вступі до навчального закладу та студентів за здачу екзаменаційних сесій.

У результаті реалізації комплексу оперативно-розшукових заходів одного з фігурантів (кандидата економічних наук, професора та академіка) затримано на «гарячому» в приміщенні навчального закладу після отримання грошових коштів.

Також працівниками спецпідрозділу викрито факти вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами ДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області.

В один день, з розривом у півгодини, правоохоронці задокументували діяльність двох корумпованих службовців, що наживалися за рахунок хабарів.

Перша жінка – заступник начальника відділу – вимагала від директора приватного підприємства 8 тисяч гривень за непроведення зустрічних перевірок. Затримали жіночку неподалік адмінбудівлі податкової, де вона отримала бажані гроші.

Іншу зловмисницю затримали також поблизу приміщення Головного управління Міндоходів області, де вона отримала хабар за пришвидшення процедури закриття підприємства. У головного державного ревізора при особистому огляду вилучили 1,8 тисяч доларів США незаконної винагороди.

У напрямку протидії корупції та хабарництву в митних органах «на гарячому» затримали головного інспектора Львівської митниці. Жінка, займаючи посаду в управлінні, що бореться із контрабандою та порушеннями митних правил, вимагала від громадян хабарі. За грошову винагороду зловмисниця зменшувала розмір штрафу для осіб, які порушили митні правила при переміщенні транспортних засобів через кордон.

В сфері юстиції викрито 2-х начальників відділів державної реєстрації актів цивільного стану, які вимагали та отримали неправомірну винагороду в сумі 500 доларів США та 200 грн. за сприяння у пришвидшенні оформлення відповідних документів у видачі дозволу на зміну імені та неінформування про цей факт Державну прикордонну службу України.

- Не менш важливим залишається питання протидії корупції, за яку передбачена адміністративна відповідальність. Упродовж І півріччя поточного року працівниками підрозділу складено 19 адмінпротоколів, - сказав начальник УБОЗ Львівщини.

З них: 4 – складені на держслужбовців та 5 – на посадових осіб місцевого самоврядування.

З числа складених протоколів, судами винесені рішення по усіх адміністративних матеріалах, відповідно до яких 19 чоловік притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генетично схожі люди ...
Наступна новина: На Тернопіллі злочинним ...

КОМЕНТАРІ