В Житомирській області за кошти від концерту співака Леоніда Сандуленка придбають бронежилети

В Житомирській області за кошти від концерту співака Леоніда Сандуленка придбають бронежилети

18.07.14 17:58 0 1104
Універсальний співак, яскравий і самобутній баритон. Так називають народного артиста України, артиста Державного ромського музично-драматичного театру «Романс» Леоніда Сандуленка, прес-конференція якого відбулася в облдержадміністрації 17 липня. Співак виступив з ініціативою проведення у Житомирі, на сцені академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, благодійного концерту, кошти від якого підуть на забезпечення засобами захисту воїнів, що захищають східні кордони України.

«Болить душа, коли гинуть наші вояки, наші діти, - ділиться Леонід Сандуленко. – Я не політик, я артист і хочу, чим можу, допомогти їм. Можливо, пісня зможе достукатися до сердець тих, хто розв’язав подібні «дорослі ігри». Ми хочемо, щоб в Україні панував мир, порядок, спокій, а ми чесно виконували свою роботу».

Батьки співака народилися у Житомирі, тому йому важливо зробити благодійний концерт саме у нашому місті. «Я беру на себе таку почесну місію. Мені це дуже потрібно», - наголошує він.

Співак висловив бажання всі кошти від концерту власноруч перерахувати на рахунок фонду, який надає допомогу військовослужбовцям, для придбання бронежилетів і особисто прослідкувати, аби їх відправили та передали нашим захисникам.

Благодійний концерт планується провести на початку вересня. Це буде сольний виступ Леоніда Сандуленка, творчість якого вражає багатогранністю репертуару, - він виконує класичні твори, закордонні шлягери, українські народні та циганські пісні, романси.

На прес-конференції співака були присутні члени комісії, що займається збором коштів на придбання матеріально-технічних засобів для військовослужбовців Житомирщини, які беруть участь у військових діях на Сході України, зокрема голова комісії Іван Єщенко. Він повідомив, що всього комісією було зібрано коштів на суму більш як 700 тис. грн. і придбано 500 бронежилетів, в тому числі 300 – для військовослужбовців 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Іван Єщенко пообіцяв надати співакові можливість проконтролювати використання коштів від концерту і звернувся до нього з пропозицією виступити у місті Слов’янську. 2 серпня, у День десантника, для воїнів житомирської бригади, планується провести концерт за участю житомирських митців. Леонід Сандуленко з радістю погодився взяти участь у заході, який відбудеться у визволеному Слов’янську, в однойменному санаторії.

ДОВІДКОВО: Леонід Сандуленко після закінчення музичної школи ім. Лисенка вступив до Київської консерваторії, працював у Київському мюзик-холі, гастролював зі створеним ним сімейним ансамблем «Гіля ромен» («Пісні циган») по всьому Радянському Союзі.

З часом пов'язав своє сценічне життя із військовим творчим колективом, і, працюючи солістом Ансамблю пісні і танцю внутрішніх військ МВС України, отримав звання народного артиста України.

З концертами співак об'їздив майже весь колишній СРСР, у складі військових творчих колективів побував у США, Канаді, Франції, Іспанії, Бельгії, Швейцарії, Голландії, Чехії, Словаччині, Німеччині.

Має великі творчі плани. Нині працює над новими пісенними творами, активно займається концертною діяльністю. У 2008 році побачив світ професійний компакт-диск співака «Душа цигана», наразі готується україномовний – «Земними росами».

Співакові подобається все гарне, чесне, непідкупне. Вважає, що покликання артиста – дарувати справжнє мистецтво, виховувати у людей любов до прекрасного, формувати смак.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех не погодила ...
Наступна новина: Додержання в області ...

КОМЕНТАРІ