Рівненська область: фахівці Держслужби з НС проводять комплекс заходів протипожежного захисту нового врожаю й запобігання пожежам у місцях його збирання та зберігання

Рівненська область: фахівці Держслужби з НС проводять комплекс заходів протипожежного захисту нового врожаю й запобігання пожежам у місцях його збирання та зберігання

18.07.14 14:24 0 1069
На фахівці Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводять комплекс заходів протипожежного захисту нового врожаю й запобігання пожежам у місцях його збирання та зберігання.

Слід зазначити, що до початку збирання врожаю було здійснено перевірку місць зберігання насіннєвого фонду, сільськогосподарської техніки, а також перевірки хлібоприймальних підприємств та елеваторів. З усіма працівниками, задіяними на збиранні зернових, проведено інструктажі з питань пожежної безпеки. Об'єкти сільгоспвиробництва забезпечено необхідною кількістю вогнегасників, організовано виготовлення та придбання господарствами знаків пожежної безпеки, а також довгострокових конструкцій зовнішньої реклами та плакатів на протипожежну тематику. За результатами перевірок керівники агропідприємств, в яких були виявлені порушення, отримали приписи на усунення недоліків.

Більшість керівників сільгосппідприємств відповідально поставились до питань пожежної безпеки. Це підтверджують і результати чергового рейду, який співробітники Держслужби з НС провели 16 липня. Зокрема, в господарстві ПСП «Хлібороб» Здолбунівського району хлібні поля в місцях прилягання до лісових масивів та автомобільних шляхів обкошені й оборані смугою не менше 4 м завширшки. Хлібні масиви розбиті на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками зроблені прокоси не менше 8 м завширшки, у середині прокосів проорана смуга не менше 4 м завширшки. Збиральна техніка в достатній кількості забезпечена первинними засобами пожежогасіння, регулярно перевіряється на щільність з'єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора та колектора з блоком двигуна. Трактори, комбайни та інші самохідні машини, які обладнані електричним пуском двигуна, забезпечені вимикачами для відключення акумулятора від споживача струму. Клеми акумулятора, стартера дистанційного електромагнітного пускача та генератора захищені від потрапляння на них струмопровідних предметів. На всіх перевірених полях встановлені таблички з попередженням про дотримання правил пожежної безпеки під час жнив.

Сподіваємося, що такі ж результати покажуть й інші рейди, які працівники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Рівненщини регулярно проводять на полях області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині пройшов ...

КОМЕНТАРІ