У Рівненській області презентували оновлене Сарненське навчальне відділення

У Рівненській області презентували оновлене Сарненське навчальне відділення

18.07.14 09:18 0 1100
Північні райони Рівненської області мають певні особливості. Так, у структурі економіки переважає сільськогосподарське виробництво та заготівлі, робота у приватних господарствах, деревообробка, торгівля, дрібне підприємництво. Відповідно, населення Полісся постійно залучене до діяльності на місцях, і не може надовго залишати домівку. Ці особливості були враховані обласним центром зайнятості в усіх аспектах, і в тому числі – у підходах до навчання. Навчальні послуги максимально наблизили до потенційних слухачів, створивши десять років тому Сарненське навчальне відділення, де проходять професійну підготовку безробітні Сарненського, Зарічненського, Дубровицького, Рокитнівського, Володимирецького районів. Нещодавно відділення було повністю оновлене, із врахуванням змін у технологіях, на місцевому ринку праці та майбутніх потреб роботодавців.

Днями відбулася презентація навчального відділення роботодавцям північних районів області, які ведуть діяльність у сфері торгівлі та наданні побутових послуг, представникам місцевої влади, ЗМІ, та директорам районних центрів зайнятості.

На початку зустрічі директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук розповів присутнім про роль служби зайнятості у підготовці фахівців для ринку праці області. Директор Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ Олександр Калюх презентував можливості навчального закладу щодо підготовки кваліфікованих кадрів для роботодавців регіону.

Згодом гості ознайомилися з матеріально-технічною базою та організацією навчально-виробничого процесу Сарненського відділення РЦПТО ДСЗ.

У кабінеті-лабораторії інформаційних технологій знайомились з впровадженням сучасних технологій механізації торговельних розрахунків та основами роботи в програмі 1:С. Підприємство – Бухгалтерія для України 8.2, 7.7. У кабінеті «Охорона праці» присутнім розповіли про підготовку кадрів для теплопостачаючих підприємств за професією «Оператор котельні» та продемонстрували програмні навчальні засоби з охорони праці. У кабінеті-майстерні «Навчальний магазин» роботодавцям представили можливості з підготовки кадрів для сфери торгівлі. Слухачі за професією «касир торговельного залу» продемонстрували майстер-клас та відпрацьовували навички роботи з реєстраторами розрахункових операцій.

У кабінеті-майстерні з підготовки кадрів для швейної галузі роботодавці ознайомилися із сучасною матеріально-технічною базою, методами та умовами навчання. Слухачки за професією «кравець» Оксана Жеребило, Тетяна Довга, Ірина Мізюрко, Олена Тарасенко демонстрували навички у розкроюванні, обробці та оздобленні швейних виробів.

Після ознайомлення з навчальним відділенням пройшло обговорення щодо потреб роботодавців регіону та першочергових заходів підвищення рівня професійної підготовки на базі РЦПТО ДСЗ. У ході обговорення активно виступали роботодавці Кузнецовська та Сарн. Роботодавці запропонували додатково ліцензувати декілька потрібних, але дефіцитних для північних районів професій «слюсар з ремонту побутового обладнання», «слюсар з ремонту газового обладнання», «машиніст (кочегар котельні)». За результатами інформаційно-роз’яснювального заходу було прийняте спільне звернення щодо підвищення зайнятості населення північних районів Рівненської області.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ