На Тернопіллі злочинним намірам квартирного злодія завадили уважні сусіди та працівники ДСО

На Тернопіллі злочинним намірам квартирного злодія завадили уважні сусіди та працівники ДСО

18.07.14 11:52 0 1112
Цими вихідними у Тернополі ще один злодій вирішив розжитись за чужий кошт. Його злочинним намірам завадили здійснитися уважні сусіди та працівники Державної служби охорони.

Як з’ясувалося, 42-річний тернополянин довший час обдумував те, як скоїти злочин та залишитись непокараним. Для цього він відстежив квартиру, яка не була під охороною, почав пильнувати за жителями квартири - коли саме вони покидають житло, оцінював їх зовнішній вигляд і вже подумки підраховував, наскільки вдалим буде його «полювання».

Жага до дармового збагачення спонукала зловмисника скоріш реалізувати задумане. Не дочекавшись вечора, розпочав проникнення в квартиру. Проте, бажане не стало дійсним. Уважні сусіди вчасно помітили невідому особу та, не гаючи часу, сповістили про проникнення правоохоронців. Миттєве реагування Управління Державної служби охорони при УМВС України Тернопільської області на сигнал тривоги по лінії «102» дало змогу впіймати злодія на місці події.

Підозрюваного було доставлено до Тернопільського міського відділу міліції, де вирішується питання про притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності згідно частини 1 статті 162 Кримінального кодексу - проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Державна служба охорони вкотре звертає вашу увагу: якщо ваша домівка - «повна чаша», Ви живете в достатку і хороше матеріальне становище «кидається в очі» оточуючим, не варто спокушати долю та злочинців. В такому випадку є сенс подбати про встановлення охоронної сигналізації. Іноді, один тільки вигляд встановленої сигналізації відбиває у злочинців будь-яке бажання ризикувати свободою, Ваше ж майно залишиться цілим та недоторканим. Тож, будьте пильними, адже літній сезон – пора полювань квартирних злодіїв.

УДСО при УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ