У Кременці відбудеться україно-польський мистецький форум

У Кременці відбудеться україно-польський мистецький форум

18.07.14 14:56 0 1176
«Літературно-мистецький захід „Діалог двох культур”, присвячений 205-літтю одного із найвизначніших представників слов’янських літератур Юліуша Словацького ми маємо провести на відповідному рівні», – вважає заступник голови обласної ради Олег Боберський, який наголосив на цьому під час засідання робочої групи щодо проведення заходів.

Відповідно до спільного розпорядження голів облради та ОДА № 261-од/114 створено оргкомітет, котрий опікується підготовкою та проведенням літературної імпрези. Його виїзне засідання пройде наступного тижня у Кременці.

Адже поет народився у цьому місті, тут збереглося чимало пам’яток, пов’язаних з його іменем: будинок, у якому розміщено музей Юліуша Словацького, приміщення ліцею, де викладав його батько, могила матері на Туницькому кладовищі. Багато об’єктів у Кременці носить його ім’я. Заходи відбуватимуться у вересні саме тут, над Іквою, яку в своїй творчості оспівав митець.

У рамках свята – художній пленер по меморіальних місцях Тараса Шевченка та Юліуша Словацького на Тернопільщині, заплановано видання науково-публіцистичних видань, присвячених Юліушу Словацькому та перебуванню Тараса Шевченка на Тернопільщині та літературно-мистецька імпреза «Діалог двох культур”, у якій за традицією візьмуть участь митці України Дмитро Павличко, Іван Драч, Микола Жулинський тощо

До вшанування поета долучаться польські гості.

(http://www.obl-rada.te.ua/dokumenty/rozporyadzhennya/spilne-rozporyadzhennya-vid-04-lypnya-2014-roku-261-od114.html)

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Луцьку обговорили ...

КОМЕНТАРІ