Чернівці: Бронежилети для бійців 8-го територіального батальйону перевірили на надійність

Чернівці: Бронежилети для бійців 8-го територіального батальйону перевірили на надійність

20.07.14 18:02 0 1201
Балістичну стійкість бронежилетів RAMOR 550, які закуплені для бійців 8-го територіального батальйону за кошти міської громади, перевірено 18 липня на військовому полігоні за участю представників ЗМІ та постачальника. Випробування проводили бійці одного із спецпідрозділів УМВС у Чернівецькій області.

Металеві пластини бронежилету RAMOR 550 перевіряли на балістичну стійкість шляхом відстрілу з різних видів вогнепальної зброї з відстані 25 та 100 метрів. Зазначені зразки витримали гострокінцеві кулі 5,45 та 7,65 мм, випущені з автомату Калашникова, а також кулі, випущені із снайперської гвинтівки Драгунова, що відповідає вказаному в сертифікаті цих бронежилетів рівню захисту. Однак пластини не витримали кулі, випущені з ручного кулемета Калашникова. Тому було вирішено одночасно перевірити представлені постачальником – мисливсько-рибальським домом «Легіон» – пластини вищого рівня захисту – RAMOR 600. Зазначені пластини витримали випробування кулями, випущеними, як з автомату Калашникова, снайперської гвинтівки Драгунова, так і з ручного кулемету. З огляду на це та з метою підвищення захисту наших бійців, постачальник бронежилетів підприємець Олександр Демчучин запропонував у всіх бронежилетах, призначених для бійців 8-го територіального батальйону, власним коштом замінити пластини RAMOR 550 на RAMOR 600. «Головне, щоб наші хлопці були захищені», – зазначив підприємець.

Окрім надійних бронежилетів, бійці 8-го територіального батальйону отримають від чернівчан спеціальні розгрузочні жилети, два бінокля нічного бачення та дальномір, а також зібрані волонтерами продукти харчування та предмети першої необхідності.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ