Волинь: "Врятуй життя дитині!"

Волинь: "Врятуй життя дитині!"

20.07.14 10:35 0 1126
Під таким гаслом на Волині відбулась профілактична акція за участю працівників Державтоінспекції.

Часто батьки, перебуваючи за кермом, забувають про безпеку дітей. Аби нагадати їм необхідність дотримання певних правил перевезення дітей, працівники Державтоінспекції Волині провели у місті Луцьку профілактичний захід.

Згідно з Правилами дорожнього руху, перевезення дітей до 12-річного віку в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, повинно здійснюватися з використанням спеціальних дитячих утримуючих пристроїв, відповідних вазі та зросту дитини, чи інших засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією транспортного засобу. А на передньому сидінні легкового автомобіля – тільки з використанням спеціальних дитячих утримуючих пристроїв. Окрім того, забороняється перевозити дітей до 12-річного віку на мотоциклі.

Однак не всі водії автомобілів знають ці правила, а тому – не виконують їх. На порушників довго чекати не довелося: за декілька хвилин зупинили автомобіль, де на передньому пасажирському сидінні була жінка, на руках якої сиділа маленька дитина. Правоохоронець запропонував пересісти жінці на заднє сидіння авто, наголосивши на дотриманні Правил дорожнього руху.

При цьому варто відмітити, що мами маленьких діток добре знають правила перевезення дітей в автомобілях.

Під час проведення заходу всім учасникам роздали листівки з детальною довідковою інформацією. Виявивши порушення, працівники ДАІ не складали адміністративних матеріалів, але застерігають: водії повинні чітко дотримуватися встановлених правил, адже правоохоронці й надалі проводитимуть профілактичні заходи, і притягатимуть порушників до відповідальності.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ