Державтоінспекція Волині: і батьки, і діти повинні бути дисциплінованими учасниками дорожнього руху!

Державтоінспекція Волині: і батьки, і діти повинні бути дисциплінованими учасниками дорожнього руху!

20.07.14 17:39 0 1196
Порівняно з минулим роком в області зросла кількість ДТП з участю дітей: якщо минулого року за цей період у ДТП загинуло троє дітей, травмовано – 34, то цьогоріч смертельні травми отримали п’ятеро, а тілесні ушкодження – 50. Окрім того, варто відзначити, що 13 ДТП зареєстровано 13.

Під час канікул у дітей з'являється багато вільного часу, тож задля їх безпеки батьки повинні проводити з ними більше часу і організовувати спільний відпочинок.

Перебуваючи з дітьми на вулицях, необхідно подавати їм приклад безпечної поведінки на дорогах. Перед виходом із дому варто наголосити найпростіші правила: про те, що на проїзну частину не можна вибігати за жодних обставин, переходити дорогу необхідно у встановлених місцях, тільки на зелений сигнал світлофора.

Багато волинян збираються сім'ями на відпочинок за межі міста. Державтоінспекція рекомендує водіям під час перевезення маленьких пасажирів суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту. Часто саме батьки ігнорують елементарні правила безпеки, перевозячи дітей на передньому сидінні, що категорично забороняється до досягнення нею 12-річного віку; забуваючи пристебнути маленького пасажира ременем безпеки; не кажучи вже про використання дитячого автокрісла. Разом із тим, згідно з численними дослідженнями, використання дитячих сидінь відчутно знижує ризик травмування у ДТП.

Водіям транспортних засобів також необхідно підвищити свою увагу до маленьких пішоходів. Потрібно пам'ятати, що поведінка дитини на дорозі часто буває непередбачуваною. Тому слід бути особливо сконцентрованими при проїзді пішохідних переходів і місць можливої появи дітей: біля навчальних закладів, спортивних та дитячих майданчиків, парків і скверів. Необхідно заздалегідь знижувати швидкість руху, не об'їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а при наближенні дітей до проїзної частини не намагатися якнайшвидше проїхати, а зупинитися і дати можливість маленьким пішоходам перейти дорогу.

Правила дорожнього руху – закон, яким ви повинні керуватися завжди! Тільки так ми зможемо уберегти наших дітей від біди на дорозі!

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Меценат подарував ...

КОМЕНТАРІ