Небайдужих просять допомогти мешканцю Львівщини, який втратив зір на Майдані

Небайдужих просять допомогти мешканцю Львівщини, який втратив зір на Майдані

20.07.14 12:27 0 1053
До депутатів Львівської облради – членів комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту звернулися жителі Львівщини з проханням посприяти у наданні допомогти учасникові революційних подій на Майдані в Києві Володимиру Яворському, який втратив зір.

Про це 18 липня передає прес-служба ЛОР.

За словами відвідувачів, донедавна чоловік проживав у Дрогобицькому районі. Під час участі в революційних подіях на Майдані в Києві Володимир Яворський повністю втратив зір. Це сталося 30 листопада 2013 року внаслідок отриманих від працівників спецпідрозділу «Беркут» ударів по голові, а також через дію невідомого токсичного газу.

На постраждалий закінчує курс лікування в офтальмологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні. Після виписки з лікарні він не має куди податись, оскільки особистого житла в нього немає (через особисті обставини після подій на Майдані чоловік втратив помешкання).

Окрім того, відзначили люди, відсутність в активіста Майдану місця реєстрації, унеможливлює процедуру оформлення інвалідності та можливість отримання ним соціальної допомоги.

Депутати облради вирішили скерувати міським головам Стебника і Дрогобича листи з проханням надати на території їхніх міст тимчасове житло постраждалому і водночас запропонувати Володимирові Яворському можливі варіанти для постійного місця проживання.

Також голова та члени депутатської комісії звернуться до голови Львівської облради Петра Колодія, аби він на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради озвучив проблему, з якою зіштовхнувся Володимир Яворський, а також оголосив про збір коштів для постраждалого з метою придбання житла.

Окрім того, волонтери та активісти Львівського обласного управління товариства сліпих, які опікуються долею постраждалого майданівця, просять небайдужих людей допомогти вирішити соціально-побутові проблеми постраждалого Володимира Яворського. Зголошуватися можна за тел.: Надія Філяк (067) 977-50-10.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські лісники за ...
Наступна новина: У Львові внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ