Зупинити старіння можна, якщо завести собаку, – вчені

Зупинити старіння можна, якщо завести собаку, – вчені

20.07.14 13:08 0 1047
Відповідно до статистики, власники собак поводяться так, ніби вони на 10 років молодші від свого реального віку.

Про це пише The Daily Mail.

Причому, справа тут не у тривалих прогулянках із собакою. Сама по собі наявність собаки вдома впливає на здоров’я людини в цілому. Собака – гарантія того, що людина буде активною. Відомо: збереження активності у літньому віці допомагає запобігти розвитку хвороб м’язів і кісток. Позитивний вплив відзначається й щодо психологічного стану. Як правило у собачників знижений ризик розвитку депресії.

Науковці з Університету Сент-Ендрюс провели спостереження за 547 людьми похилого віку, які мали більше 65 років. Протягом тижня люди носили акселерометр, що відслідковував їхнє пересування. 9% учасників мали собаку. Саме у них були знижені показники тривожності та депресії, а показники рухливості – підвищені.

Було встановлено: наявність собаки однозначно було мотивацією до збільшення рухливості людини. Собака допомагав подолати безліч факторів, які не дають людям похилого віку виходити з дому. Наприклад, до таких факторів відноситься відсутність соціальної підтримки, погана погода і хвилювання з приводу власної безпеки.

Під час прогулянки з собакою люди похилого віку можуть познайомитися та потоваришувати з іншими аматорами тварин. Це ще один привід вийти на вулицю.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Буковині представили ...

КОМЕНТАРІ