Епідемія СНІДу закінчиться до 2030 року, – експерти

Епідемія СНІДу закінчиться до 2030 року, – експерти

20.07.14 09:29 0 1094
Епідемію СНІДу візьмуть під контроль до 2030 року. Кількість нових випадків зараження ВІЛ і кількість смертей від СНІДу останнім часом знизилися, проте для закінчення епідемії потрібно ще докласти значних зусиль усіх країн.

Це стверджує Міжнародне агентство зі СНІДу (United Nations Aids agency) у новому звіті.

Зараз в усьому світі живе 35 млн людей – носіїв ВІЛ. У 2013 році з’явився 2,1 млн нових випадків зараження, це на 38% менше, ніж у 2001 році (3,4 млн).

Смертність від СНІДу за останні три роки впала у п’ять разів, зараз вона становить 1,5 млн людей на рік. Серед факторів, що вплинули на це, – покращення доступу до антиретровірусних ліків. Хоча й ними забезпечені лише 4 з 10 вірусоносіїв.

Фахівці поясняють, що потрібно близько 10 років для розвитку синдрому набутого імунодефіциту (СНІД) у людини, зараженої ВІЛ. Але пацієнти, які приймають антиретровірусну терапію, тримають вірус під контролем і живуть з ним багато років.

Однак 54% заражених людей навіть не підозрюють про те, що у них ВІЛ, і 63% не приймають антиретровірусну терапію. Найважче становище залишається у Південно-Африканський Республіці, де відзначається близько тисячі нових інфекцій щодня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ