В Івано-Франківській області вимоги до водіїв мопедів та велосипедів

В Івано-Франківській області вимоги до водіїв мопедів та велосипедів

20.07.14 12:05 0 1154
За літній період збільшується кількість ДТП з участю водіїв велосипедів та мопедів саме через порушення ними Правил дорожнього руху. Щоб уміти правильно зорієнтуватися в дорожній ситуації та попередити нещастя на дорогах, пропонуємо нагадати про Правила дорожнього руху саме для водіїв цієї категорії, які викладені в розділі 6 ПДР України.

Рухатися по дорозі на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного, на велосипедах – 14 річного віку.

Мопеди і велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, ззаду – червоного.

Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на мопеді необхідно увімкнути освітлення, на велосипеді – ліхтар (фару).

Водії мопедів і велосипедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

Колона велосипедів, що рухається по проїзній частині, повинна бути розділена на групи (до 10 велосипедів у групі) з дистанцією руху між групами 80-100 м.

Водії мопедів і велосипедів можуть перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати транспортним засобом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, водії мопедів і велосипедів зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.

Водіям мопедів і велосипедів забороняється:

а) керувати мопедом або велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості – з неувімкненою фарою і заднім ліхтарем на мопеді чи без світлоповертачів на велосипеді;

б) рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, коли поряд є велосипедна доріжка;

в) рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);

г) під час руху триматися за інший транспортний засіб;

g) їздити, не тримаючись за руль та знімати ноги з педалей (підніжок);

д) перевозити пасажирів на велосипеді, за винятком дітей до 7 років на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками;

е) буксирування мопедів і велосипедів;

є) буксирування причепа, не передбаченого для експлуатації з цими транспортними засобами.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нацрада оголосила ...
Наступна новина: Житомирська область: за ...

КОМЕНТАРІ