В Івано-Франківській області надвірнянські правоохоронці продовжують виявляти факти незаконного вивозу піщано-гравійної суміші

В Івано-Франківській області надвірнянські правоохоронці продовжують виявляти факти незаконного вивозу піщано-гравійної суміші

20.07.14 12:22 0 1018
Правоохоронними органами Надвірнянщини проведено перевірку дотримання вимог Кодексу України про надра та іншого природоохоронного законодавства.

Встановлено ще один факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з берегу річки "Бистриця-Надвірнянська". Так, 17 липня до правоохоронців надійшла інформація, про те, що вантажні автомобілі вивозять річковий пісок.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Надвірнянськолго РВ УМВС. Проведеними заходами правоохоронці з’ясували, що на території смт. Битків з берега р. Бистриця - Надвірнянська незаконний вивіз здійснював 49-річний житель району за допомогою вантажного автомобіля "КАМАЗ" та ескаватора. Водій автомобіля пояснив, що дана піщано-гравійна суміш вивозилась для будівництва стадіону, що в смт. Битків. Дана інформація перевіряється правоохоронцями.

На даний момент вантажний автомобіль та ескаватор доставлено на штраф майданчик Надвірнянського РВ УМВС.

Відомості про вказане правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 240 КК України ( порушення правил охорони надр). Санкція даної статті передбачає штраф від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Загалом, за фактами незаконного вибору піщано-гравійної суміші з русел річок та прибережних захисних смуг з початку року правоохоронними органами Надвірнянського району розпочато 3 кримінальні провадження.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: на Путильщині ...
Наступна новина: Рівне стане пілотним ...

КОМЕНТАРІ